Grattis älskade vän!

Idag blir våran underbara son 3 år!

De var alltså 3(!) år sedan jag låg på BB och i just denna stund började få krystverkar och om en timme ploppar han ut! Jag ska faktiskt inte uttala mig som alla andra, att ojojoj va tiden går fort. Jag tyckte som de förut men inte längre, 3 år går givetvis väldigt fort, för fort. Men tror jag kommit förbi den där känslan att de var som igår han föddes. Nä de känns verkligen som om Loke alltid funnits med oss, kommer nästan inte ihåg ett skvatt, hur vår vardag såg ut innan han kom?!

Tänk hur mycket som hunnit hända, hur mycket och hur många som hunnit utvecklas. I våran bekantskapskrets var vi, tror jag?, dom första som fick barn.. Och nu, tre år senare, så har nästan varenda kotte i kretsen barn.. De är ballt! Vad hade vi gjort och hur hade vår vardag sett ut utan dessa små liv? Jag älskar dig Loke, du är de bästa som hänt mig och pappa!!!!!




Imorse, eller ja de är ju morgon ännu, men när Fredrik klev upp till jobbet, så väckte han mig och vi gjorde iordning för att kunna väcka Loke med paket och gratta honom. Till en början var de inte så uppskattat, för Loke är välsigt morgontrött och gillar INTE att bli väckt, men när han fått mojjsa en stund så gick de bättre och han sken upp när han satte sig i sin säng och fick se alla paketen. 6 paket fick han totalt och alla öppnades på morgonen. Vi kunde inte hålla oss:) bl.a. dagis-rygggsäck, filmer, och en kattenFindus-mjukisdjur m.m.
Loke var då mer nöjd än belåten och nu sitter han och ritar med sina nya ritsaker.
Ida blir de inte så mycket mer firande än så här. Fredrik slutar ju fyra och då hinner vi bara åta så ska jag iväg och jobba natt. Slutar sex på morgonen imorgonbitti och då brassar jag hem och sover nån timme för efter kl 14 är alla nära och kära välkommen på kalas hos oss:)

Tyvär så kan jag inte bjuda på några bilder, kameran är pajj. Men ska låna pappas kamera imorgon så då får ni bilder från kalaset!!


Nu ska jag och Loke gå och ge våran lussebulls deg lite form!! :)

Snart är denna vecka över..

Jepp, idag är de torsdag, Loke är så gott som frisk, eller frisk och frisk..
Han har vart feberfri hela dagen igår och är de ännu, bara lite hostig, men de kan man ju vara i evigheter efter en förkylning..

Så, nu har vi gjort oss iordning för dagens äventyr. Vi ska och handla till Lokes kalas, ingredienser till tårta, ballonger, ljus, kakor och lite ingredienser till bakning, sen en snabb stödhandling och fylla på kylen så vi slipper tänka på de i helgen. På vägen hem ska jag stanna till på konsum och köpa två ljusstakar, sen är min julpyntning fulländad!

Igår blev de hundhuset och träning för mig och Dolly och hon skötte sig bra, blev kontaktövningar och passivitetsträning och på slutet inkallning och kontakten och inkallning sitter verkligen som smäck!!! men passiviteten känns inte riktig färdig ännu.. Men övning ger ju färdighet:)


I detta nu sitter Loke och tittar ut genom köksfönstret, tror att han väntar på snön, han tror ju att vintern är över nu när allt smällte bort. Men vi försöker förklara att de kommer komma myyycket snö!



/Jenny

Snart 3-årskalas

Ett tag sen sist, igen!

Vi har hunnit med hundutställning, som gick sådär.. 3:a med HP och en ganska bra kritik. Dolly skötte sig däremot inte så bra, lite smårädd för domaren och ville sen inte direkt springa vid mig? Men som Ullrika vår uppfödare sa, kan ha att göra med spökåldern lite också, dom mest naturliga sakerna kan bli väldigt konstiga i deras ögon då, och tvärt om.... Så bättre lycka nästa gång, lite mer träning så blir de säkert bra..


                                
Jag&Dolly i mitten                      Vilja&Ida följde med              Loke i Dollys bur



Sen har både jag och Loke hunnit en sävng var till tandläkaren. De var ju första riktiga undersökningen för Loke och han skötte sig exemplariskt! Gapade när han skulle och berättade att vi brukade bortsa tänderna morgon och kväll. Som ett bevis på hur duktig han varit fick han en grön tandborste av den snälla tandläkaren. Jag däremot, fick inget efter mitt besök!

I fredags var vi till vårdcentralen med Loke och vaccinerade honom mot svinisen. Jag vet inte, kändes bra då, men nu vette tusan. Han har blvit förkyld febrig och väldigt hostig, visst de får man ränka med men svimattacken han hade i fredagskväll var INTE okej...
De är många som vet att Loke har affektkramp, alltså han svimmar ibland när han börjar gråta, får kramper och är borta ett tag men piggnar till fortare om vi ger han konstgjord andning. Vi har gått igenom tester och utredningar och epilepsi blev uteslutet och då las diagnosen affektkramp, vilket enligt läkarna är helt ofarligt, de ska växa bort senast mellan 4-6 år.
Hur som helst, tillbaka till i fredags. Vi hann inte mer än komma fram till gällivare så svimmade pojken efter att ha snubblat. Happ, de vanliga då, hålla i honom så han inte gör illa sig vid kramporna och samtidigt ge konstgjord andning. Inget hjälpte! Fredrik som brukar behålla lugnet (jag har lite svårt för att inte börja gråta) blev upprymd och fick panik när vi blåst och blåst utan resultat så han tog Loke och sprang ut och "doppa" han i snön och fortsatte blåsa blåsa. Tillslut hämtade han andan och vi hörde han äntligen andas (under denna stund hann vi börja göra oss iordning för att slänga oss i bilen för att åka till akuten, eller kanske t.om. ringa och be ambulsanen möta oss halvvägs in) men kramporna varade ett tag till. De tog ytterligare några minuter innan vi fick kontakt med honom och några minuter till efter de innan vi fick "kontakt" med kroppen också och sen var han "lealös" säkert en halvtimme efteråt, kunde inte rör armar och ben själv, han var som helt borta i kroppen. De var riktigt otäck och jag han sitta och ladda och tänka att läkarna i sunderbyn hade sin sista stund kommen!

Just då, när allt hände tänkte vi väl inte att de direkt hade kunnat höra ihop med vaccinet. Vi var ju mer inne på de vanliga affektkrampen, dessutom eftersom att hans anfall har blivt allt oftare och längre senaste tiden. Just då tänkte vi iaf att de var tur att jag pratat med barnmorskan och att hon bokat in en läkartid åt Loke till på måndag ang just affektkrampen.
Så vi har iaf vart till läkarn och förklarat allt och vart remiterade till barn i sunderbyn, igen, och där lär vi väl få bråka oss fram för ett ultraljud på härta och kroppspulsåder!

Iaf, IDAG när Fredrik är hem på lunchen så läser han om de var nsd eller kuriren på intenet och får se att en liten pojke (osäker på ålder) svimmat av och blivit lealös på sitt dagis kort efter vaccineringen av svinisen (med kort menar jag typ samma dag). Detta känns nu inte bra, kan de ha varit en blandning av affektkrampen och biverkning av vaccinet?! Usch vill inte tänka tanken. Alltså, vaccinerar man inte sitt barn så känner man förmodligen sig dålig och tänker att om de händer något skulle jag aldrig förlåta mig själv, och om man vaccinerar så får man fundera om man verkligen gjort rätt val?!
Nu längtar vi iaf bara tills han är helt frisk och kry så vi kan fira hans treårsdag på lördag med ballonger, tårta, släkt, vänner, nära&kära och såklart en massa presenter:)


I Gällivare var de annars naturligtvis väldigt skönt, mysigt och avslappnat. Där gör man allt i sin egen takt. Vi såg film, bastade, åt god mat, var ute i SNÖN och härjade, jag testade ny-skotern:), vi var in till "stan" och handlade både nödvändigheter så som presenter till Loke och välkommen till världen-present till lilla Lava och onödigheter så som krams på dollarstore och en massa godis! Loke trivs verkligen hos farmor så de ska bli kul när han blir lite äldre och kan åka buss dit med kusin Felicia, för mamma och pappa har inte tid att åka dit varje helg:)

Imorgon är de onsdag, en onsdag som är väldigt uppskattad. Min pappa, hansmbo och min bröder kommer hem efter att ha vart i thailand och dom är efterlängtade så om inte Loke har feber så blir de att storma snövägen imorgon eftermiddag:) sen så ärde ju hundhuset, så de blir nog träning för mig och Dolly imorgonkväll.


På tal om träning.. Jag har anmält Dolly till en rallylydnadskurs som börjar i januari. Tror verkligen de är något för henne, agility som hon älskar blandat med vardagslydnad. Klockers för mig och Dolly! Häng på vetjja, alltid nån som blir sugen?!

På fredag är de Lokes födelsedag och nattjobb för mig:( MEN, på lördag när jag vaknar så är de bara att göra iordning för kalas! Min plan är att Loke och Fredrik ska ha fixat allt de praktiska så som aktivering av hunden och lunch så fixar jag fikat och städning! Så alla som vill och är sugna på fika, efter 14 är alla välkomna:)

Nu har jag inget mer på hjärtat så bjuder på bilder!

                     
En liten de av familjen!         Dolly är tookig i husse!         Vilja och Dolly!




/Jenny


Fredagkväll

Ja, nu är de ju alltså paus i IDOL-tittandet. Vi brukar ju egentligen då titta på CirkusMöller men Fredrik åkte nu i pausen och skjutsade Jocke nånstans.

Annars har vi laddat upp med ett riktigt fredagsmys, Godis, läsk och chips&dipp:) Loke somande just före åtta och sen har vi bara suttit i soffan. De är så himla skönt att ta vara på fredagskvällarna tillsammans hela familjen, när inte jag jobbar natt då..

Nu efter idol blir de sängen som gäller, så vi är pigga imorgon!!

Förresten, mitt nya utseende på bloggen är de snälla frida som ordnat www.kattens.blogg.se


Sleep tight! ;)


Liv i luckan!

Yepp.. är hundvakt till Komnpis nu, emelies amstaffvalp .. Så här är de fullt fart. Just nu ligger dom under vardagsrumsbordet och tuggar på varandra.

Dolly var ganska "på" i början när dom leket och inte hade träffats så många gånger, lite oförsiktig, inte alls likt henne då hon i vanliga fall är försiktig med valpar. Men nu ser de faktiskt ut som att hon låter kompis ha övertaget, en stund då och då iaf.

Imorse var vi till tandläkaren jag och Loke, andra gången i hans liv. Fast första gången dom gjorde en riktig undersökning. Han var så duktig och tandläkaren sa att han h9ade så fina tänder!
De är så roligt nu när man kommer på ett sånt där ställe med Loke, han har blivit så stor att man inte "behöver prata för honom", ni vet när dom är mellan 1-2 år så pratar ju alla vuxna med de små men dom kan ju kanske inte direkt svara så man får svara för dom. Men med Loke är de inte så längre, han för en vanlig konversation med en människa han aldrig träffat, på ett väldigt duktigt sätt. Ibland måste man förtydliga de människan i fråga säger eller frågar honom, då ser man att han funderar och sen svarar han så nöjt!
Besöket avslutades naturligtvis med en ny och fin tandborste av snälla tant-tandläkare. Nöjd kille!

Sen har jag hunnit med en promenad med Emelie och Frida + the dogs. Rikgt skönt och välbehövt, att surra av sig.. En städning av lägenheten, och nu sitter jag i soffan och väntar på att få gå och hämta Loke.

Ser inte ut att bli nå mer jobb i veckan heller, dom behövde tydligen bara folk i måndagsnatt :( Har sagt till för länge sedan att jag är uptagen lördag, men idag och imorgon hade ju inte suttit fel att få jobba lite.
Ne så imorgon blir de att åka och storhandla, nödvändigheter och snask till helgens myskvällar. Klockan tolv ska jag möta min arbetskompis Elisabeth på bryggeriet för en lunch och sen hämta Lokis på dagis.

På lördag är de utsällning i arcus. Ska bli roligt att träffa alla hundtokiga människor, alla lika tokiga som jag:) Fredrik och Loke skulle komma och kolla en stund iaf. Sen ska Ida följa med mig dit och kolla och sen tror jag att Cissi, och kanske Niklas skulle komma också?! Hoppas att emelie och johan också kommer, roligt med Emelie som är lika hundtokig som mig! 11 Staffar och 6 amstaffs vet jag iaf. Så alla som är nyfikna, kom och titta. Kostar 30 kronor att komma in och kolla för dom som inte ställer..

Nu blev de lugnt här, dom ligger och tuggar på varsitt ben och är så nöjda så!





Regn och rusk...

När ska snön komma egentligen? Iofs har den kommit för att stanna typ i december de senaste åren..

Just nu råder lugnet över lävägen. Vi har nyss kommit in från en promenad, jag Loke och Dolly. Var även förbi  hos Emelie så Dolly och Kompis fick hälsa på varandra lite bättre. De gick ju bra, Dolly är försiktig och duktig, men inte utomhus, då blir hon som en best! Så nu kollar Loke på en film, Dolly sussar gått här bredvid mig och jag nöter här en stund.
Snart kommer svärmor och då ska vi väl börja förbereda för middagen, entrecoté (stavning?)

Helgen har ju bestått av Jobb och häng med Lisa och Frida, alltid lika trevligt. Jag trivs på mitt nya jobb så i Fredags så skrapade jag ihop hela 13 timmar. Var mäckta trött på morgonkvisten, kom mig i säng vid halvåtta på lördagmorgon och sov typ 4 timmar.. Sen blev de att hämta hem hunden från pappa min, hon var där och röjde medans jag jobbade. Egentligen skulle hon följa med Fredrik och Loke till gällivare men jag skulle ha kännt mig så ensam!

Nu är då min lilla familj hemkomna och de känns så skönt, alltid välbehövt med en paus från varandra. Vi behövde de jag och Loke, särskillt nu när han är i sin värsta trots! Men ack så jag saknade mina killar!

Igår blev de hundhuset på kvällen, roligt var de. men alla hundar verkade lite off, t.om. Dolly som är en virvelvind i vanliga fall slappnade av tillslut:) Passivitetsträning är de vi tränar mest på nu, hon tycker inte alls om att ligga stilla och kolla på när andra hundar har roligt. Men de går bättre och bättre och när hon efter mycket upphetsning tillslut slappnar av så är de träning och bus som belöning, och då går som sagt bra!
Nästa gång de blir hudnhuset så SKA kameran med så våra uppfödare Ulrika och tony får se vad vi pysslar med där:)

Annars har vi inte pysslat med så mycket sen sist, jobb lite till och från. Fredrik kom på förr förra helgen, 2 (!) timmar innan jag skulle och jobba natt att han var sugen på en skoter som han hittat i gällivare. Sagt och gjort, jag åkte och jobba och Fredrik lämnade Loke hos snälla tant Åsa och själv drog han iväg i iilll-fart till gällivare klockan sju på kvällen. Och hem kom han med en 07:as Ski-doo MXZ 800 x-rs. Nice! Så nu längtar vi till snön kommer här på björx:)

Till helgen vet jag inte om de blir jobb, jag tar de då om jag får. Blir jag ledig så är de endast mys med familjen på schemat. Och helgen efter de är de utsällning här i arcus, norrbottensvackraste. Gud så roligt de ska bli!


Trist inlägg utan bilder:(

RSS 2.0