.............

De finns ju en anledning att jag envisades om att inte ta borta lapparna på jackan jag köpt och dessutom höll reda på kvittot i börsen som om de vore hur mycket pengar som helst.Visst, jag kände mig nöjd att jag hade hitttat en billigare jacka, men i helheten var jag inte nöjd. Så igår åkte jag mot stan, gick och lämnade igen Mckinleyn och gick med raska steg mot naturkompaniet, där jag visste att de fanns kvar av kodiaken, provade alla färger och valde slutligen en brun. Skitsnygg och så jävla värd pengarna nu så här i efterhand, jag är äntligen nöjd. Tack darling än en gång!:)

Idag blev de riktigt tidig morgon för oss vi ska halv åtta och skjutsa Loke faster till jobbet då hon skulle lämna in sin bil på verkstad och sen efter de så ska vi och skjutsa Lokes moster till flyget. Puhhh, vi är trötta både två. Loke sa t.om. när han klev upp men mamma de är inte en ny dag och tittade fundersamt ut i de bäcksvarta mörkret.. :)

Veckan har bestått av upp lärning i växen på 6:ans och de gr riktigt bra, men svårt och mycket är de, sen en födelsedag/4-årig förlovingsdag så förutom folk hela huset som kom och åt tårta och umgicks så såg jag och Fredrik den nya wallander, de var vårat firande de. Hade egentligen velat gå ut och äta men de hans som inte med. Ikväll mblir de att träffas lite tjejjer, surra, dricka vin  och sen gå ut en sväng. men de bir ändå lugnt för mig eftersom att jag jobbar natt imorgon..

På söndag blir de en familjedag!!:)


Fredagsmys

Jag hittade mig en jacka, dock blev de ingen fjällräven. Blir så förbannat snål, trost att de är en födelsedagspresent. De blev iaf en ordentlig, svart, McKinely-dunjacka till ett mycket bättre pris än fjällräven, så nu är jag på jakt efter ett par ordentliga vinterskor också+ en snygg och bra fleece.. Känns skönt att hela Lokes vintermundering är klar iaf!

De blev mycket stan den här veckan, var ju i tisdags när jag köpte jackan, idag med Emelie och luncha och surra.. Och inte blir man klokare hur mycket affärer man än går på.. Alla vinterskor har nog inte kommit in i affärerna ännu?! Även imorgon blir de stan med min far och lillebror, då ska jag kika lite bättre. Fast ska nog inte ha så bråttom, fyller ju år till veckan också..

Annars har de bara rullat på, jag och Lisa var igår och kollade på Jonnas Zelda och guuud så söt! Lite avis blir man...

Nu väntar jag på min man som ska komma hem från jobbet. De blir inge gällivare, ist ska vi befinna oss hos min mor klockan sex för en goó middag..

Sen är de hem och slänga sig i soffan för då är de FREDAGSMYS, med Idol och en massa karra:)


..............

I morse vaknade jag av min lilla sons ljuva stämma, -mamma, de är en ny dag nu.. :) Då blir man som glad!

Sen har vi gjort oss iordning för dagis, pälsade på lilleman hela vintermunderingen. Fast lite ångest får man när man tar på honom splitternya täckisar när man vet att han kommer kräla omkring på marken där de inte kommit nån snö än! Men de är smällar man får ta, går dom sönder så går dom..

Efter dagis tog jag en prmomenad med Dolly, som förövrigt fick ha på sig sitt nya täcke, och Emelie och Enzo runt kullarna. De var ruskigt skönt, trots den bitande kylan..

Annars då? vi har hunnit med långpromenader med Cicci och boss, se 2 till Johan Falk filmer och jag kan bara säga, fyy fasiken så bra dom är!  Sen var jag och Loke på sången i fredags med Jonna och Ellen och sen drog vi en rajd på stan + en lunch på mat och prat. Jag trivs som i Jonnas sällskap, hon är som en ball tjej! På fredag-kväll blev de Idol med min tjejjor.. sen är skotern såld nu och en ny på ingång, snart iaf.. Jag har hunnit med en liten introduktion som växeltelefonist, men har endel kvar innnan kan kan bli "släppt" på egen hand.

Ikväll är de föräldramöte på dagis, blir kul om inte annat intressant. Men trist att jag missar hundhuset, iofs gör inte de så mycket då Dolly ska få sitt ett-års-vaccin förrns imorgon.

Till helgen är de eventuellt Gällivare och Lokes farmor som står på schemat och de blir kul för dääär är de SNÖ.
På fredag fyller både mamma och hennes gubbe år så då blir de att åka förbi där och lämna presenter.
Och på Tisdag fyller jag gammal, hela 24 år!! Men för att inte glömma, jag och Fredrik har vart förlovade i 4 år då!:)

Ne nu ska jag bege mig mot stan och kolla ut en jacka, lutar nog mot en fjällräven. Får den i födelsedagspresent av min älskling! :)



8 okt- 2009

Är nyss hemkommen från dagis, sitter nu och snokar runt i lite bloggar och njuter av tystnaden här hemma.
Ska strax bege mig mot Lotta. Hon ville att jag skulle komma och kolla på selmas tass, hon hade börjat vara och sen halta, inge bra! Tänkte kanske åka och släppa Dolly på storsand också, eller så tar vi en socialiserande promenad i stan. Den som lever får se.

Igår var de meningen att vi skulle åka på hundhuset jag och Dolly, men de krockade med så mycket annat så vi blev hemma ist. Vi tar igen de på söndag. Men i tisdags så var vi på brukshundklubben, Cissi och dexter var med också. Trots kyla och blåst var i där i en och enhalv timme. Började med lydnad på planen, körde både var för sig och tillsammans med hundarna, platsliggning, inkallning, fot/sidan, ja lite sånt där vardagstjaffs. Både Dexter och Dolly är jätteduktiga trots ålder och sen är ju faktiskt båda inne i en liten trots, men de gick jättebra. Sen körde vi lite agility, behöver jag säga att min hund blir galen?!
Hon hoppar och flyger över allt, hon skulle i stort sett aldrig tveka på tunlarna eller hindrena med höga höjder, hon kutar igenom och upp utan att jag ens ber henne.. Måste verkligen gå nybörjarkursen till sommaren!
Sen avslutade vi de hela med en promenad och fri busning upp för måttsundsbacken, och den kan jag ju tal om för er min vänner, den ÄR BRANT! :)

Ne nu ska jag bege mig så jag hinner nått idag!


7 okt- 2009

Shit vilket väder, och alla som lovade snö??!! :S

Igår när jag lämnat Loke på dagis så styrde jag kosan mot stan med min lillebror och hans tjej Klara. Vi gick på stadium där jag bytte Lokes täckisar till en större storlek, gick sen till indiska och köpte mig en till mössa.
Jag är verkligen möss-galen, har 5 stycken jag använder och fler kommer de säkert bli, har tänkt köpa mig nån  ny buff också.
Hade bestäm att gå och ta oss en fika men kunde inte låta bli att först glida in på hägglund och kollade hur många fjällräven de fanns kvar i min storlek, EN small... hmmf kommer aldrig att få mig en..
Sen tog vi oss en fika på Waynes coffe innan de bar av hemåt för att ta en promenad med Dolly Ida och Vilja. Klockan två hämtade vi Loke på dagis och gick hem och fikade lite.


Dagen idag har bestått av lämning av Loke på dagis, städning av bilen, storhandling, litet besök på lindex som resulterade i några trosor rikare för mig och några sockar rikare för Loke. Och sen ett litet besök hos Lotta i hennes nya lägga.
När jag hämtat Loke på dagis så åkte vi till min mamma och fika bulla och saft och när klockan började närma sig halvfyra åkte vi hem och gjorde renskav lagmit tills pappan i huset slutar.

Kvällen har betsått av bytning av däck (läs, Fredrik har bytt), puts på skoter, främmande av min far och hans sambo och nu har jag just vart ut med hunden medans Fredrik har lagt Loke för kvällen, nu är de lugnt i huset!

Var egentligen mening att vi skulle hyra Nya Johan Falk ikväll, men vi sparar den till helgen och ser ist serien Oskyldigt dömd (med micke persbrandt)  och trycker lite ben&jerrys.. Mys!:)



Imorgon ska jag gå en låååångpromenad när jag lämnat Loke på dagis, vill nån följa?


.....

Åkte till nordpoolen och badade igår, de var superkul och Loke var helt sjövild, han gav verkligen gärnet.. Vilket självklart resulterade i en halkning, rakt i klinkersgolvet.. Men tyckte inte då att de var så farligt, jag höll ju honom i handen under fallet så de bormsade ju upp dunsen i golvet rätt rejält. men tydligen inte nog, när vi kommit hem till Luleå, till min pappa där vi skulle äta middag var Loke ledsen och otröstlig i en timme och vi bröjade misstänka hjärnskakning.
Vi hann bara hem så kräktes han. Jag ringde till jouren på en gång med gråten i halsen och berättade allt, hon lugnade mig och sa att en lindrig hjärnskakning inte är nått allvarligt, om vi nu inte kände oss osäkra så behövde vi inte komma in utan skulle ist övervaka honom varannan timme hela natten. Sagt och gjort, Loke somande på TVÅ RÖDA när han la sig i sin säng och har varit vi medvetnade varje gång jag väckt han i natt. Men Puhh, så ens hjärta kan slå när ens lilla ängel gör sig illa, och huvudet dessutom. Tur att vi har en tålig Man/pappa jag och Loke, alltid han som får agera tröst när de händer nått lite allvarligare..Han är som lugnare på nått vis, jag är ju så blödig.

Slutet gått, allting gått..Loke mår prima idag och har varit en enda solstråle hela dagen och de tackar vi gudarna för!
En hemma-dag blev de, med försök till stillsam lek, plättar, besök av Jens (min lillebror och Lokes morbror), promenad och sen när Fredrik kome hem så åkte vi än en gång till min pappa och åt middag (tur man har, som blir bjuden på mat flera gånger i veckan)

Nu sover min minsta prins och den större är och jobbar i rutvik, han borde komma när som helst och då ska vi se ikapp oss i nån serie på tv4-play..

Snart är de onsdag och då kommer 3:e filmen i Johan Falk serien!! :)







Bus-vovve!


Höstdag!!?

Vilken höstdag! De är då bättre med nån minusgrad, sol och vindstilla än 5 plus målnigt och blåsigt!
Aja vi får se de som att vi är ett steg närmare snön och de är ju bra.

I fredags rantade vi runt på stan med Emil och Lisa + Ida. Först på babysång, där även Catti & Alfon + Pia och Meja var, alltid kul att träffa människor man känner. Sen bar de vidare mot Mat&Prat, vi käkade och surrade och sen gjorde vi stan. Köpte Skor, täckisar och ett par vantar till Loke och ett linne till mig. Var med andra ord nöjda och belåtna nör vi kom oss hem, måste nog  däremot byta storlek på täckisarna till Loke, till ett par större.

På kvällen var jag och lämnade Loke hos min mamma och hennes gubbe då dom hemskt gärna ville låna honom. Så jag och Fredrik hade en myskväll på tumanhand med Idol, Cola, e stooor godispåse och ben&jerrys glass:)
 
Igår blev de inge knop gjorda, åkte stan runt och försökte hitta oss centreringsringar till fälgarna så vi kunde byta till vinterdäck men ingen däckfirma hade öppet så de får bli på måndag. Hämtade Loke och sen hann vi oss med en lunch med Simon. Sen drog Fredrik iväg till gällivare och hämtade skotern och jag, Loke och Dolly gick och hälsade på hos min pappa tills de var läggdags för pyret. Då drog jag en ordentlig städning här hemma, riktigt grundlig! Sen när Fredrik kom hem så stupade vi i säng...


Idag är tanken NORDPOOLEN i boden och bada!! Yepp Loke tycker att de ska bli kul så nu ska vi göra oss iordning och äta frukost och spnt så vi gtar oss iväg... :)



En gammal bild, sen i sommras...

RSS 2.0