.

Borde njuta dessa dagar med sol värme och allt, ni vet! Men kan som inte, lägger för stor press på mig själv att man ska hinna med så mycket som möjligt, vara ute från morgon till kväll, vara tillgänglig för allt och alla 24-7, vara en super-mamma, en super-sambo, ja ni vet, allt detta på samma gång. Lite gran som att de känns som att jag måste vara folk till lags, som att jag inte gör de jag själv vill och känner för. Jag bara följer med strömmen, lyssnar inte på mig själv och mina behov.
Nä, jag måste lyssna på mitt inre, stanna upp, ta ett djupt andetag, och känna efter vad jag vill, jag och min familj. Inte försöka vara andra människor till lags. De är som att jag får för mig att jag är en bättre människa då, på nått konstigt sätt?! Jag ska vara med människor som ger mig energi och inte tar!

Imorgon jobbar jag 7.45-14.15, alltså både jag som hämtar och lämnar Loke imorgon. Morgonen ska jag ta till vara på, njuta tills vi måste åka till dagis! Sen på jobbet ska jag göra mitt jobb (inte för att jag inte gör de annars) och inte ha dåligt samvete för att Loke är på dagis! När jag jag slutar ska jag hämta Loke på dagis, hem till hunden och vi ska ta oss en promenad, inte stressa, för vi har helg! I helgen ska jag bara vara, jag ska inte ens säga att jag ska ta tillvara på tiden, för då blir jag stressad!




För mig är hon världens snyggaste lilla kanonkula! :)




Min ögonsten! <3





Helgen

Helgen som passerat har vart så mysig!

Fredrik gick ju av sin jobb-vecka redan i onsdags och sen dess har vi hunnit hyra och se filmer ggr 6, grilla med trevligt sällskap, intagit alkoholhaltiga drycker med vänner, ätit god mat i solen på nya uteserverningen här på Björx, vart på Ellens barnkalas, bokat resa, vart på utsällning, hunnit njutai och kollat på ÅSK-väder. Så vi har alltså, allmänt bara njutit!

Loke blir lite tagen av värmen trost mängder av vatten/dricka, så känns lite jobbigt med tanke på att de bara kommer bli varmare ju längre in på sommaren vi kommer, för antar att inte årets varmaste dag hunnit passera ännu och att vi dessutom ska utomlands gör ju inte saken bättre, men är ju annorlunda i utlandet då man mest bara badar. Kändes vemodigt att inte boka en resa till Thailand på en gång, men nu efter dessa dagar i solen är jag ändå glad att vi starat mjukt med våran herr Nilsson;)

Loke är lite förkyld och hostig så idag har Fredrik vabbat och vart hemma med honom och imorgon är de min tur, dock vabbar jag inte. Jobbar ju natt så. Kommer dock vara trött, men bara bita ihop, två nätter överlever man!





Som sagt, utsällningen i helgen var helt klart godkänd. Bra väder och roligt sällskap!

SNKK:s Nat. utställning i Piteå:


Dolly: 1kv & 3kk
Feminin, bra öron och ögon, bra modell på hund, underkäke för smal, tillräcklig benstomme. En aning veka handleder. Tillräckligt vinklad runt om, rör sig väl. Trevligt visad och trevligt temperament.

Typ och helhetsintryck: Utmärkt.

Är jättenöjd med resultatet trots en placering som 3:e bästa tik. Tror faktiskt hon kunnat gå bättre om inte domaren upptäckte hennes "trånga" käka, inte för att de var dåligt att den upptäcktes. Men hade de inte vart för den så tror jag på en bättre placering.

Fick iaf ett råd om att prata med vetten ang hennes underkäke. hennes ena undre hörntand sitter lite konstit till, så mest troligt kommer den börja ta i gommen och skava. Måste göra nått åt den. Men antar att de blir när vi ska röntga och ögonlysa! Ska iaf ringa öjebyn i veckan.


Är så hemsk som aldrig bjuder på bilder. Våran kamera är trasig!




Hetta

Yes, idag kom hetten. Inte en dag försent.

Sov bort hela morgonen då jag gick av ett nattpass klockan sju imorse. Men kom igång rätt fort ändå. Hoppade i duschen och inte långt efter de kom Frida och barnen hit. Loke och Fredrik kom hem inte långt efter de, så barnen busade och lekte här i nån timme medans vi glassade i solen. Han med både lunch och en massa surr innan dom åkte hem. Där imellan allt så han Fredrik åka iväg och besikta bilen, haha, den gick igenom, UTAN anmärkning. De ni! En gammel diesel-passat från 98 som snart gått 40 000 mil, de trodde ni inte! och inte vi heller för den delen!
Så nu ska den ut på annons, om den blir såld tåls ju att se efter. men snart har vi kanske en nyare bil om inte förr så blir de senare! :)

Eftermiddagen spenderade vi iaf på snövägen hos min pappa. Grillade hamburgare och mådde gott. Loke fick sin första tur med morfar på hans moppe, lycklig kille!

När vi kom hem svidade Fredrik snabbt om och for till Jonna och Jonas och fogade deras nyklinkrade hall, jag la  Loke och innan jag visste ordet av var han hemma igen. Så vi har hunnit med skurning av altanen och utemöblerna och Fredrik konstaterade att utedynor och en duk måste införskaffas dit ut. Som att han trodde att jag inte tänkt på de?! ;)

Hoppas på riktigt fint väder imorgon och blir de inte de kanske vi sticker på Leos hela familjen. tror kanske vi får med oss Jonna och Jonas också?!



Känner att jag nu börjar längta riktigt mycket till sommaren! Har ju insett att de nog blir endel jobb iaf och de skadar ju aldrig. Vi hade nog egentligen tänkt ranta runt en hel del i sommar men dyker de upp jobb så får man om-planera. Vi hinner nog med en hel del iaf, lycksele djurpark, Östersund, båtturer med pappa, kanske en sthlm-tripp, en del utsällningar, besök av våra uppfödare osv. Jag jobbar ju änsålänge inte hela veckorna så jag tror på den här sommaren ändå!

Sen har vi ju äntligen bokat in våran utlandsresa i September också. Blir en liten och enkel en-veckas tripp till Turkiet. Känns skönt att mjukstarta med Loke. Var ju år sedan vi, jag och Fredrik alltså, var till utlandet sista och vet inte om jag har tålamod att åka till Thailand (som de var tänkt) med en trotsig tre-åring. Nä får bli nästa år eller året efter de.


Längtar iaf redan! :)



Fick förresten en anonym kommentar som frågade vart jag jobbar!
Svar på de är som personlig assistent och sen kör jag taxi också :)


Uppenbarelse

Idag har jag funderat, som vanligt. Jag är en riktig funderare!
Jag har kommit fram till endel, de mesta visste jag redan, men har som inte velat inse.
Vissa människor suger musten ur en. Man bara passar inte ihop liksom.

Jag tycker inte om att behöva lägga ner en massa energi för att "få de att funka" i en relation, varken med släkt, vänner, familj, eller i ens äktenskap. De ska bara rulla på, man ska finnas där för varandra. Inte behöva krusa för att kunna umgås, de ska liksom inte vara krystat. De ska komma spontant, från bådas håll.
Man ska givetvis kunna ha olika åsiketer, tycka och tänka olika om allt mellan himmel och jord, men de ska inte gå så långt att de uppstår irritation en längre tid utan man ska respektera varandra. .

Jag vet inte om jag själv uppfyller mina egna, kvar, tankar och funderingar. Jag försöker iaf, men alla gånger går de inte, för ingen kan vara perfekt. Men de MINSTA man kan göra är att försöka iaf. För en bra vän vill väl alla vara?



It feel´s like, mm

Jepp de gör de!

Känns som att allt ÄNTLIGEN börjar rulla på nu. Endel jobb, och mer ser de ut att bli. Har ju ändå tre extrajobb nu och de är ju inte fyskamm! Efter helgen har vi ÄNTLIGEN en fräsch lägenhet, med nya golv och tapeter i alla rum, de är nice! Solen skiner på dagarna och vi är ute och leker så mycket de bara går. Loke har blivit så himla stor på så kort tid. Han har hittat sin bästa vän Axel som han, så fort vi får EN liten minut över vill springa över till och plinga på hos och leka med. Vi är ute i köpa-ny-bil-tankar och de känns så himla skönt! Vi behöver en rejäl bil, vi som kör 5000-6000 mil per år.

Allt hunderi har ju kört igång nu på rikigt, så nu har vi nått inbokat nästa varje helg. Och de känns så kul! Helgerna jag inte jobbar och de är nå hunderi kommer att spenderas med familjen till 100%

Så i veckan är de jobb, kalas hos Emil och träningsläger med Dolly som gäller, så för Loke och Fredrik blir de en pappa-son-helg!

Nån bättre uppdatering än så här får ni inte av oss.

Nä nu ska jag kryp till kojs, vi ska se komisarie winter! :)






RSS 2.0