Matplats i köket! Här har vi inte gjort om...

20111228_201157 (MMS)

Matplats i köket! Här har vi inte gjort om nå alls förutom golv. Inom en snar framtid kommer vi byta alla luckor dom som nu är grålaserade. Inte min smak men går helt klart att leva med ett tag. De blir även nytt kakel, bänkskiva med infälld häll och ny spis samt tapeter. Så själva köksinredningen får ni före och efterbilder på när de blir aktuellt.


Framöver

Hela veckan jobbar jag, även helgen. Hela nyårshelgen, har tagit på mig övertid.
de är inte hela världen. Slutar ju lagom till goómiddag och raketer. Vi är bortbjuda så de blir trevligt.

Veckan efter nyårshelgen har jag semester och de ska bli skönt, även om de blev så att de blev inskolning på Lokes nya förskola för de blir spännande!
Tror de kommer gå jättebra. De verkar vara fina förknar och barnen, för att inte tala om dom, Loke blev frälst på en gång. Så bra, de blir de nog! Förutom inskolning så ska vi mysa på, vara ute och fixa hemma så gått de går.

På fredagen, trettondagsafton, så är vi bjudna till grannarna på mat och bastu. De ska bli kul att komma våra grannar lite närmre för dom är verkligen jättetrevliga allihopa. De som är ännu bättre är att vi har gemensamma kompisar varav dessa kompisar har en son som är lika gammal som Loke och dom kommer gå på samma avdelning. Perfa!

På lördagen blir de IKEA och shoppa loss. Har en hel del som står på handlingslistan!


Inredning

Jag tänkte att jag allt eftersom att rummen blir färdig-inredda ska lägga ut bilder rum för rum hur resultatet blivit. Som de ser ut nu så är toan, kök och Lokes rum klar för fotografering.

Så håll utkik!

Sitter nu i mitt vardagsrum. De är helt ty...

Sitter nu i mitt vardagsrum. De är helt tyst och ljusen är tända. Blir varm i hjärtat när jag tänker på hur bra allting blivit!! Igår var de julafton, underbart mysig och vi hade hela familjen varit väldigt snälla i år tror jag. Den firades iaf först hos min mamma och sen hos Åsa. Idag har min pappa med familj vart här och haft julafton och mysigt var de. Dom har åkt för en stund sen ich med sig hem fick dom älskade lilla Loke. Han ville så gärna följa. Helst hade jag velat ha honom hemma. Men tycker han de är kul så klart han måste få åka. Nu ska vi ut i bastun!


Röntgen till Klara bokad. Kunde inte hålla...

Röntgen till Klara bokad. Kunde inte hålla mig så blir nog både röntgen och penn-hipp. Jag tippar på bra resultat på båda!


Hundmänniskor

Hade inte kunnat säga de bättre själv. Har från början av mitt "hundliv" vart väldigt dömmande men börjat inse att de borde finns fler ödmjuka människor, inte alltför dömmande!

Snälla hundmännsikro läs denna artikel!
http://www.jokkmokkguiderna.com/wp-content/uploads/Press/11Polarhunden4/Mina_sladhundar.pdf

Sitter på jobbet och laddar för en eftermi...

Sitter på jobbet och laddar för en eftermiddag i storhandlingens tecken. har inte bestämt mig om jag ska ut mot storheden, fast de känns dödsdömt. Har en känsla av att jag kan bli fast där till sent ikväll då. Kvantum likaså. Får nog bli willys. Sen blir de hem och slå in julklappar och städa lite.


Önska Är man 26 år kanske man inte önskar ...

Önska Är man 26 år kanske man inte önskar sig något i julklapp? Jag gör då de! - en fin vägg-almanacka - reflexväst - en bra pannlampa - golv-kandelaber i silver - en stor vit vedkorg - IKEA-sponsring - nya skoter- skor och kläder Julen är barnens tid och jag vet inte ens om jag vart snäll nog. Låt se på julafton!


provar blogga i mobilen!!

20111213_141421 (MMS)

provar blogga i mobilen!!


test

test


Glad

Måste säga att jag känner mig glad, rofylld och lyckligt lottad just nu. Tror att de kommer hålla i sig.
Har länge länge tillbaka undrat när vinden skulle vända för oss. De har vart mycket upp och ner och till och från. Ibland har man inte vetat ut eller in. De har ibland kännts som att tiden stått stilla för oss av olika anledningar.

Men nu känns de som att vi hittat rätt väg. Som att vi hittat oss själva och vet hur vi ska tackla olika saker. De är tråkiga saker som händer ibland, mer för vissa och mindre för andra. Men vi har överlevt mycket jag och Fredrik och tillsammans har vi blivit starka.

På vägen tycker jag att jag själv utvecklats åt rätt håll. Jag har blivit mer ödmjuk, enligt mig själv.
Har inte alls lika stor press på mig själv längre vad gäller olika saker.
Har nog ibland kört på för att inte stanna upp och känna efter.

Jga känner mig helt enkelt som en gladar och mer rofylld människa. De gör ju inte saken sämre att vi äntligen fått flytta till vårt gemensamma hus och börja bygga på vår framtid på riktigt! ♥


Flyttat!

Nu var de ett tag sedan och som de ser ut nu så kommer de bli glest mellan inläggen. Vi har inte fått internet till huset ännu, ser ut att inte kunna bli inkopplad förrän efter jul.

Så håll ut. Då kommer även bilder på huset! :)

N undrar jag. Blogga i mobilen! Jag vill så gärna kunna göra de men blogg.se verkar inte ha fått någon app till android. Så jag är nu beredd på att byta blogg-sida. Så vilken ska jag völaj för att lätt kunna blogga från mobilen? :)

Låsning

Yes, jag har en låsning, i ena skuldran. De sticker när jag andas och sitter jag på samma sätt förlänge så domnar handen bort näst intill. Detta kom inte lägligt precis. Men bara gilla läget.

Jag och Loke har då tagit oss ut till huset ikväll och kollat in sambon när han lägger vårt vackra golv. De blir så fint, finare än jag kunde tänka mig! Fredrik är helt enastående när de gäller fix och renovering. Han är duktig nogrann och SNABB. Nu är han på väg hem och har hunnit lägga allt förutom halva köket så imorgon blir de resten av golvläggningen plus att vi ska lista alla rum med nya lister. Sen är de klart, för den här gången!

Så kvällarna eter jobbet denna helg kommer bestå av städning och packning. Flytt blir nog på måndag!! :)

Vi han även med en tur ut med hundarna jag, Loke och Evelina ikväll. Dom var som galna i snön. Klara och ozzy drog Loke på bobben hem och hon tycket de var jättekul. NU måste jag köpa en rejälare sele!


Golv i v-rum, hall, gäst-rum och kök. Plus nytt klinkers runt kaminen ♥

Snart

Sitter på jobbet. Jobbar bara till 11.45 till att börja med, delat pass idag. Så efter detta pass så åker jag och hämtar upp Ida och hundarna sen ska vi ut till huset och inspektera om de skett någon förändring. Tror vi tar oss en långis med vovvarna runt elljusspåret.

Imorgon är den stora dagen. Den störtsa och mest spännande dagen i hela mitt liv, näst efter den dagen då Loke såg dagens ljus för första gången förstås. Ska infinna oss på banken kl 10.00 och efter de är huset vårt! Helt otroligt. I sommras satt jag och halvt grinade för att jag trodde de var så långt bort för oss med hus pg.a. olika anledningar.

Idag kommer vårat golv som ska läggas in i hela huset. Har tyvär ingen bild på de, men de kommer.
Fredrik kommer nog alltså spendera både dagen och morgondagen med att lägga golv. Får se om de är klart på lördag så börjar jag grovstäda. Hela huset ska vara kliniskt rent innan vi börjar bära in grejer.
Är iaf ledig måndag tisdag och onsdag till veckan. Jobbar dock helgen men har som tre dagar på mig till veckan att fixa och trixa! :)


Syster

Idag har min älskade syster Emma stylat om min blogg ♥
Om ni inte kan se ändringarna så uppdatera sidan genom att trycka F5!

Sommaren

Som dom flesta vet så har jag längtat och trånat efter att få ta valpar.  En kennel har varit en dröm sedan jag var en liten flicka och min pappa introducerade mig i hundvärlden med alla sina hundar och kompisar hundar och allt hundsurr. Finns de något bättre? Förutom barn då :D

Till sommaren har vi som plan att ta en kull valpar på Klara. Har letat och letat hane länge nu. Ända sedan hon kom till oss och äntligen har jag hittat rätt!

En mjuk och fin kille från Joystaffs kennel. Han har mycket motor men en bra av- och påknapp.
Han är låg och bred, precis de jag letat efter. Allt för att kompletera Klara.
Tror de här kommer bli riktigt bra då jag gillar den mer lagoma staffen, så en kombo av dom blir super!

Mer om hälsa och meriter kommer närmre!




♥         


IKEA

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är IKEA ett måste i Januari!



I hallen blir de vitt, som överallt annars. Vi ska ha två hatthyllor då vi själv har endel kläder och främmande har vi ofta. En rejäl skohylla med "pall" funktion ovanpå. Där uppe ska de pryda runda fårskinns-dynor.

Skoskåpet har jag ännu inte bestämt mig för. Tanken är att isf inte ha skor i dom utan ha ett fack var till typ vantar och mössor. Men de blir bara om jag inser att de blir trångt med min vita malmbyrå i hallen.




Till sovrummet blir de nya sänbord, vita såklart. Våra lampor ska gå i svart!

Sen ska jag även inhandla en vit tv-bänk. Vet dock inte vilken.

De är nog allt i möbelväg, än så länge ;)

Sen hittar man ju mycket småplock som ljus, fårskinn, krukor, lampor gardiner osv.


Två blommor till köksfönstret kanske?       



Tre av dessa skönheter får kanske också följa med hem!


Med risk för att bli halshuggen

Hur gör jag mig klok på höft- och armbågsröntgen för hundar?

Jag har alltid tyckt att man bör röntga sina hundar och de har jag argumenterat för bara för att jag inte kunnat argumentera för att inte göra de?! Okej de lät konstigt.

 

Men har som alltid tänkte att röntgen är en enkel och billig åtgärd för att få veta ens hunds armbågs- och höftstatus. För att man ska veta hur man ska kunna lägga upp träning bäst för hunden och även kunna veta hur man ska planera sin avel.

Sista tiden har jag funderat äldigt mycket kring detta av olika anledningar.  En anledning är att jag pratat med två av dom jag ser upp till och litar på vad gäller avel och hälsa hos staffar.

För mig hade de bästa vart om de vart krav på att röntga staffar och att dom i och med de tog fram en en vinkel för staffen/amstaffen. För som de är nu så använder fortfarande SKK en vinkel från en schäfer från 60-talet. Känns inte riktigt som att de överrens stämmer med staffens höfter och armbågar. Sen att man får höra att de finns avläsare på SKK som avläser dåligt, är slarviga och ger C-höfter till endel bara för att gör ju inte att man känner sig tryggare?! De absolut tristaste är ju att få ett dåligt resultat. Men tänk att få ett bra som inte stämmer?
Nu förstår ag ju att de är större risk att få ett dåligt som inte stämme än tvärtom.

Jag har alltid tänkt att så länge man röntgar så kan man känna sig trygg. Men egentligen, uppfödare (och privatpersoner också för den delen) röntgar sina staffar och får dom C/1 eller kanske sämre, då är de fel på röntgen-avläsningen (vilket jag kan hålla med om), alternativt en dålig avläsare på SKK osv osv, de är inte många som "kan ta" ett dåligt resultat och ska alltid hitta olika ora´saker till de dåliga resultatet och sedan röntga om alternativt pen-hippa. Får dom sedan ett bra resultata en andra gång så glöms de dåliga resultatet bort. MEN får dom ett bra resultat från första början så är allt guld och gröna skogar. Kan man verkligen lita på röntgen bara åt ett håll, de bra hållet? Varför röntgar inte alla om en andra gång trots ett bra första-gångs-resultat om alla nu känner att man inte kan lita på SKK?

Klara har nu löpt klart för snart en månad sedan och jag har haft planen att röntga henne efter jul för att hennes höfter ska ha fått gå ihop sig efter löpet. Men jag vet faktiskt inte längre. Kan jag lite på resultatet, fast de är bra?
de finns säkert dom som tror jag är snål eller vill blunda för ett eventuellt problem. Men NEJ! Pengarna har jag tänkt lägga undan ändå för att eventuellt kunna pen-hippa om jag åker söder ut. Sen att blunda för ett resulatat. De är inte riktigt jag!?

De känns lite som att många tycker att röntgar man så är de okej men avel hur som haver. De som inte kan synas på papper så som demodex, allergi, epilepsi och den mentala biten inte är lika viktigt eftersom de ändå inte syns på papper. Sen torr jag att många tycker de ÄR viktigt men att de som lätt gläms bort, inte av alla men endel.

För mig kommer, när jag ska ta valpar, de viktigaste vara -Demodex bakåt, allerig/hudproblem och epilepsi vara något jag väger tungt på. Självklart så kommer L2Hga vara de mest viktiga-clear, inget annat alternativ är bra nog för mig. höfter och armbågar ÄR viktigt för mig och jag lägger vikt på de. Men då är de frågan Röntga eller inte röntga? Lita eller inte lita på?

Svårt!!





RSS 2.0