Får se hur detta går...

Nu har jag lagt Loke i egen säng för en dryg halvtimme sedan. Några missnöjda små rop på mamma och nått ynka litet gnäll är de enda som hittills varit, inte grin eller tårar.. Bra! Hoppas verkligen att detta ska gå vägen, inte för att jag tycker att de är jobbigt att ligga brevid min lilla prins tills han somnar utan mer för att han ska kunna känna en trygghet under kvällen och natten, känna att även fast han vaknar så ska han bara kunna titta sig omkring och som högst ropa på mamma eller pappa om de är något han vill ist för som de är nu, han vaknar ca 3-4 ggr per kväll, antagligen bara för att se så att vi ligger där, för vi låg ju faktiskt där när han somnade, och när vi inte gör de så är de ett nästintill hysteriskt rop efter någon av oss..  Han kan nog inte riktigt slappna av och falla in i någon djupsömn, för han är ju inte dum! Vi går ju faktiskt och gör annat när han somnat.. Jag tror de blir bra tillslut.

Gjorde en paus här för att gå och titta till honom, de var ju så tyst.. kanske för att HAN SOVER!! Min duktiga lilla unge, han börjar verkligen bli stor när han kan somna helt själv utan att ens vara ledsen...

Nu ligger han om drömmer och eftermiddagen imorgon då han och pappa Fredrik ska iväg till farmor i Gällivare. Han längtar verkligen, han har pratat om fyrhjuling och skoter. Mamma och Pappa upp idagen som han är..


Ne nu sitter jag här hemma och häckar, Loke sover ju som sagt, Dolly sover och Fredrik är hos far min och tapetserar. Blir tydligen snyggt, hade velat åka ner och kolla hur de går, älskar se Fredrik jobba, han är kreativ och väääldigt söt när han jobbar.. Hur som, Jens, min lillebror skulle kommaförbi med karra och en cola till mig, snäll som han är!!

Vid nio halvtio skulle pappa min komma hit och sitta med en sovande Loke då jag har betsämt dejt med Frida och Vegas. Hon ringde och ville vi skulle träffas efter hennes träning och självklart.. De är så kul när man har endel gemensamt, "samma" hund, barn i samma ålder och bor på björx båda två, perffa!  Så vi går en liten kvällsrinda innan de är dags för sängen.

Imorgon blir de att lämna Loke på dagis, åka hem och städa lite inför helgen då de inte kommer bli så mycket annat än jobb och sova.. Sen blir de ännu en dejt, med Åsa på salongen, snacka skit, äta lunch och ta en funderare kring mitt huvud och hår! Klockan två blir de hämt av Loke och en massa pussar och mys innan dom åker mot skogarna..

Ne nu ska jag och kolla till batterierna i kameran så jag kan fota tokvovvarna senare!

Auf widersen!

Lääänge sen..

Ja nu var de ett rejält tag sedan jag skrev nått här, igen! Men de kanske bara är ett tecken på att jag har bättre saker för mig, vad vet jag?:)

Veckorna rullar då på för oss och snart är de sommar. Vi har endel att stå i nu, Fredrik jobbar ju som vanligt på dagarna, sen jobbar han rätt mycket efter jobbet också (sin semester jobbar han ihop), så jag är ensam med hund och unge, kul men slitsamt ibland.. sen så hinner de inte mer än bli fredageftermiddag och helg så är de jag som ska iväg och jobba, natt dessutom. De är slitsamt att aldig få träffas och ha en normal eftermiddag ihop, men vi börjar bli van, de har varit så här sen Loke föddes. Tanken är att de ska fortsätta så här under sommaren (förrutom då Fredrik ska vara ledig nån vecka, och då, då ska vi njuuuta!) så Loke ska kunna ha sommarlov från dagis i 5 heela veckor.. Sen till hösten blir de för mig att antingen börja köra meeer taxi eller skaffa mig ett annat jobb, som ger mer tid och pengar och då kan vi förmodligen flytta också:)

Nog om allt tråkigt praktiskt.. Loke växer och gror och för en vecka sedan fick han sin nya säng, han ratade spjälsängen totalt och blev stenkär i hans nya. De har gått skitbra att sova i den. Och framtills idag har vi förberett och förberett att Loke är en stor pojke nu och ska sova SJÄLV i egen säng. Han har varit mallig över de, tills ikväll då han la sig, mamma sova med mig?! nää Loke är en stor och duktig kille som kan sova själv nu, mamma och pappa är här. En stund var de lessamt och grinit, tror vi gick in två gånger var och sista gången Fredrik gick in dit så sa han att Loke måste slappna av nu så han kan sova och kunna orka upp till dagis imorgon, ett litet mmm klämde gossen fram och snurvlade till innan han vände på sig och somnade. Duktiga kille! Hoppas verkligen för hans skull att detta inte kommer bli ett utdraget moment. Håller tummar!
På dagisfronten går de också super och jag är så glad att vi fick plats på detta dagis!! Helt underbar personal på alla avdelningar och man känner sig verkligen trygg där. Loke har fått fått beröm för vilken duktig och framåt kille han blivit, söker kontakt med alla vuxna precis lika mycket som med barnen, även fröknar från andra avdelningar.
De är så kul men Loke nu också flr han har kommit i en fas då han använder fantasin och gtar egna initiativ, som i eftremiddag då vi skulle promenera till Åsa, -men mamma, ta bilen, -nee, tyckte mamma, -de är ju så nära, men då säger loke -min bil, och pekar på bobbycaren, ja men visst tyckte jag, som inte ens haft en tanke på de, någonsin. Tror ni han var lycklig?, svar:JA!

Dolly då? ja vårat yrväder är nog inte allt för långt borta att börja löpa, alla han hundar är tokig i hennes rumpa. Jag själv hoppas att de dröjer ett tag till då inte alls känner mig sugen på en blodande tonårstik här hemma.
Imorgon blir de en tripp till djurmagasinet och köpa nytt foder då fodertunnan ekar nästintill tomt, sen blir de även ett utställningskoppel och ett löpskydd..
Längtar som tusan tills agilityn på bruks sätts upp, då ska vi dit och testa lite, se om de är något för våran donna.Men de tror jag. Sen är de ju bara en vecka kvar till våran andra utställning, spännande! och  nu blir de ju extra roligt då vegas och Frida också ska med och ställa. För er som inte vet är Vegas också en staff, fast en hanne då såklart som endast är två veckor äldre än Dolly.

Har funderat nu mycket dom sista dagarna och tänkt de att, shit! vilken tur att vi betsämde oss för att skaffar hund igen, även fast vi var så nere efter Douglas. För vad hade jag gjort utan Dolly, Förrutom familjen, Loke och Fredrik är så hund verkligen min passion och största intresse. Jag kommer verkligen aldrig sluta med hålla på med hundar.
De går inte EN dag utan att jag tänker på Douglas, gjorde vi rätt? vad hade hänt om han levt osv. Men han mår bra nu och vi har de så jättebra med Dolly, trots att man velat sälja henne för en billig peng på blocket nör hon var valp och riktigt tokig (OBS! förstå min ironi!!).. Ne Douglas var BÄST, på sitt sätt, men Dolly är fruktansvärt bar på sitt sätt:)


Ne nu blev de mycket gojja, nu ska jag hoppa i säng så man orkar upp imorgon. Godnatt!!:)


:)

Valborg var ju som redan sagt, lyckad!
Fredagen bjöd ju på strålande sol och säkert 20 grader varmt. Vi Vaknade ALLIHOPA klockan tio och tröck direkt i oss frukost, drog på oss kläderan och ut i värmen. Knallade en liten promenad, förbi affären, köpte glass, förbi mamma och fikade och knallde sen runt björx för slutdestinatin hos Åsa och grabbarna. Vi satt och jäste på hennes altan en bra stund innan Jens, Fredrik och Joel satte igång med att sätta  ihop Joels jättestudsmatta, trir ni Loke var mycklig när han äntligen fick hoppa, han har väntat sen förra sommaren..
Sen blev vi bjudna på middag- grillat, klyftpotatis massa goda såser och en sallad. Mums! När vi sen kom hem var de dags att göra smig iordning för kvällens festligheter. Fredrik for och hyrde en film och köpte gotta till sig själv och jag gjorde mig iordning. Runt sjusnåret kom Elin och hämtade mig och kvällen blev minst sagt lyckad, jag hade stenkul!

Lördag var en allmän slödag, de var mys hemma, promenad, pizza till middag och soffliggande på kvällen.
Söndag var de ju äntligen dags för utställning. Lämnade Loke hos mamma vid halvåttatiden och sen drog vi vidare till skellefteå. De var en bra dag med mycket hundar att se, en heeel del staffar, 17 vuxna och 7 valpar och alla var ju såklart jättefina. Vi gjorde ju en miss, våran bil var på verkstad och däri var Dollys bur. Men de gick bra ändå, hon höll sig lugn och sansad, precis som de ska vara. Men nästa utställning ska buren med, hon kan slappna av på ett annat sätt då, få lugn och ro lite då och då.
De tog tre timmar innan vi fick komma i i ringen och under den tiden tränade vi rätt mycket på att bara stå, sen hann vi ju givetvis med att prata endel med andra osv.
Hur som helst, i ringen skötte sig Dolly, enligt mig iallafall, superbra. Jag har ju varit lite orolig för hur de ska gå, hon har ju inte tyckt om att man känner och klämmer på henne, då har hon bara lagt sig eller velat gå en bit bort, men som sista dagarnas träning gav då reslutat för hon stod då så fint, rörde inte en fena när domaren kände och klämde och kollade tänderna osv. När vi sprang i ringen gick de också bra, hon ville nosa lite på golvet men fattade snabbt vad jag menade när jag höll upp huvudet. Vi gick inte vidare, som synd är men kritiken var bra och vi var nöjda ändå. Mitt mål var ju faktiskt bara att hon skulle stå ÖHT.



Kritiken: Finer typ of bitch. Pretty head good neck and topline stands well in front. Would like more angulation behind. Behind action too close. Well presented and handle.


En glad Dolly i ringen...


Domaren känner...


Vi hittade ju oss två kompisar, freja och Ola. Två jättefina staffar med två jättegooa mattar från Kiruna:)

Ne vi säger bättre lycka nästa gång, som faktiskt blir redan 21 maj, i Älvsbyn. Sedan är de en internationell i gällivare 27-28 Juni, helgen efter midsommar. Och en till i piteå, men den kommer jag inte ihåg när den var.. Får se hur de går..
Hoppas bara på att få med mig nån på nån utställning, Lotta ska ställa i gällivare och de ska väl Jonna också??:) Marie tycker jag ska ändra sina planer och följa med??!!:)
Ska snart börja gesta henne för lite agillity också, jag hoppas för kung och fosterland att hon gillar de, för jag älskar agillity:)

Ne nu ska jag fortsätta  med mitt.. Ha de!


Valborg..

Har varit en lugn och mysig valborg med grillat, majbrasa osv. Loke gillar när de händer saker, att få vara med och bara vara. Så han var HEL-nöjd.

Var ett tag sedan jag uppdaterade, har helt enkelt inte haft lust. Nu är de en lung och skön helg som väntar. Imorgon skulle de vara stårlande sol hörde jag ryktas om, så då blir de en utedag med lek för Loke och en massa stå-träning för Dolly, för på söndag gäller de. Sen på kvällen ska jag iväg med Elin och dricka vin, kul ska de bli. var typ hundra år sedan sist jag och elin gjorde något sånt. Lördagen bjuder nog inte heller på så himla mycket fart och fläkt, vad vi vet, och söndag är de ju som sagt utställning i skellefteå, och OJ vad jag är nervös, men de ska nog gå bra. Emelie tränade lite stå med henne och de gick relativt bra, men får se hur de går i ringen med en nervös matte.
Och på måndag ska vi till Emil på försent födelsedagskalas...

ne detta vart ointressant, nu,sova!!!:)


RSS 2.0