.....

Nu är midsommar avklarat. Vi hade de trevligt med firande på udden och grillning hos mamma på kvälllen, men kan inte sticka under stolen med att jag velat ha en stuga att åka till eller en husvagn att dra iväg på en mysig camping med. DE är riktig midsommar de. Men nästa år kanske jag inte jobbar?



Nu har iaf min lilla familj lämnat mig för en stund. Dom skulle upp till porsi och fira restan av midsommarhelgen eftersom att jag ändå jobbar. Så här sitter jag. Tänkte påbörja en storstädning och en liten ommöblering av vardagsrummet snart!

I veckan har de mest vart jobb, tänkte att de är lika att göra bort så många pass som möjligt innan dagis stänger och både jag och fredrik jobbar med en sommalovsledig Loke. Men vi har hunnit med några mysig eftermiddagar här ute på gården iaf. Loke är lycklig över att ha sommarlov, men kan inte sticka under stolen med att han frågar när dagis öppnar igen. Fast de är väl ett gott tecken?

I veckan damp de ner två roliga packet i brvlådan innhållnade kläder. Men sen även ett mindre roligt brev.
De var svaren från Dollys röntgen...

Vänster höft: A
Vänster armbåge:0
Höger höft: C
Höger armbåge: 1

plus en övergångkota mellan längd- och korsrygg

För er som inte förstår, betyder de att Dolly är född med somsagt en övergångskota mellan länd- och korsrygg, alltså en missbildning i ryggen vilket gör att hon blir "sne" och belastar fel.

De går inte att beskriva hur ledsen jag har varit. Framförallt för att man aldrig kan veta om hon kommer börja få ont och om man får behålla henne i livet så länge som vi vill. Nu ska vi självklart inte måla fan på väggen. Men orolig blir man! Sen så går alla våra planer i stöpet.. Jag har anmält henne till en agillitykurs till hösten men vet inte om vi kommer kunna gå den. Min plan på avel är ju inte att tänka på. Inte för att de är särskillt viktigt så men de är ändå en dröm jag haft länge och att få dela den med Dolly hade vart prefekt! För att inte tala om vårat över huvudtaget aktiva liv till och från, går de att fortsätta med de?
Men men vi lever i nuet, och hon har ju inte ont nu, hon är pigg och glad så vi tar dagen som den kommer!

Jag blir så less på att de mesta ska drabba oss!! De är länge sedan vi har varit smärtfria inombords. Men vad är de dom brukar säga? De drabbar de starkaste?! vad vet jag?



Öjebyn!

Jepp, imorse när jag slutade jobbet brassade jag hem och hämtade Dolly och zick-zackade mig till djurkliniken i öjebyn, JA, vi var en aning sena! Så nu är Dolly AD/HD röntgad och ögonlyst. Ögonen var då utan anmärkning så de känns skönt! Och svaren från skk skulle vara hemma hos om ca tio dagar, kommer nog hålla utkik på skk iaf då de kommer visas där först.

Så Dolly har vart groggy idag. Vi gick och la oss direkt vi kom hem eftersom att jag var rejält trött då jag bara sovit 5 timmar på 1½ dygn och Dolly ligger och sover ännu och lär nog fortsätta med de resten av dagen, bortsett från pinkrundor.

Känns skönt att de här är gjort nu. Nu väntar vi bara på ett MH (eftersom vi inte kom med i helgen) sen är hon fulländad.


Den här och nästa vecka vart ganska späckad för oss. Mycket jobb för både mig och Fredrik, och de får givetvis loke ta "stryk" av. De blir lite tidiga mornar men sen är de ju faktiskt sommarlov för honom i sex veckor så. Antar att detta är livet. Men har som svårt att acceptera de, jag vill inte att Loke ska bo på dagis men när de bara är stunder till och från så här så går de ändå rätt bra. Vi får de precis att gå ihop i veckan och nästa, men kan inte påstå att vi hinner träffas nå nämnvärt mycket jag och Fredrik. Ikväll tänkte vi dock lyxa till de med nya wallanderfilmen och nå gotta och bara ta hand om varandra när Loke somnat. De behövs i stressandes tider:)

Loke-man är ju som vanligt världens gladaste unge, lite trotsig, men de är väl så de ska vara!;) Han är då så nöjd bara han får göra sitt, vara ute och leka och mysa med mamma eller pappa innan läggdags.
Jag tror verkligen att man får den "unge" man förtjänar. Ett barn föds inte trygg i sig självt, ett barn formas av oss vuxna och jag måste då säga att jag tror vi lyckats jag och min sambo!
Jag kan knappt bärga mig för och se hur han kommer vara när vi åker till utlandet. Förväntasfull och lyrisk och bara så nöjd! Kanske man inte ska ropa hej innan man kommit över sjön, men jag gör de nu:)

Nu ska jag hämta hem pyret från dagis. Sen blir de att gå över till Frida och barnen :)


Juni!

Ja då har vi gått in på juni-månad och de är fortfarande skitkallt ute! Men vi vet ju att sommaren inte brukar börja förrän i juli, så är väl inget att muttra över denna kyla.

Har hunnits med endel sen sist. Jag är jätteglad, har fått ett vikariet på två år, på 60% bara. Men tror de passar oss rätt så bra. Jag kommer ju kunna ta på mig mer och samtidigt inte behöva ha dåligt samvete att Loke måste "bo" på dagis som många nadra barn. Tills hösten tror jag även att jag ska kombinera jobb och studier, börja plugga upp typ två ämnen i taget och ändå göra bort de på så kort tid som möjligt! Då går de nog ändå fort för mig och jag kan sen när jag känner mig redo, söka in till nått jah kan tänkas bli. Kanske blir de Fredrik som får leva med komissarie friberg ;)

De bästa av allt är att när jag fick veta att jag skulle gå på schema i sommar, fick jag en klump i magen, tänkte att jag VÄGRAR ha Loke på sommardagis. Men allt löste sig så bra, som vanligt!

I sommar har vi inte planerat in mycket. Som jag nämnt tidigare, lite utställningar. Sen ska vi planera in 2-3 dagar då jag är ledig som vi åker till Lycksele och bor där antingen på hotell eller i stuga och går på djurparken och bara myser på. Loke kommer älska de! Annars är de inget stort som är inplanerat, brukar ju bli nån liten inpulsresa här och där. Vi ska kort och gott bara njuta av sommaren, inte känna stress att man måste ha hunnit med så mycket som möjligt.
Har sen Loke föddes fått lite av en känsla att alla barnfamiljer har en stress och en press på sig att göra så roliga saker om möjligt under sommarmånderna, nästan som en liten tävling om vem som har vart borta och gjort mest saker, vem ska har rest längst och vem som har längst semester. Nä jag blir trött på sånt och har bestämt en lugn sommar för oss. Gör de som faller oss in, även om de så bara är att åka på badstranden eller vara ute på gården och njuta i en badbalja! Vi lever faktiskt 10 andra månader om året också och njuter hela året om med olika hitta-på-saker! :D

För några dagar sedan så hade vi en dag här hemma som Loke inte kommer glömma i första taget. Han fick sitt första (lär ju inte vara sist) motorfordon. En fyrhjuling, 49cc, en blå liten söt sak som han är dö-nöjd över! Den ska bara modifiers lite då gasen är svårt att nå för en Loke med kort tumme och sen även "strypas" lite, han måste ju lära sig innan han får dra iväg som en avlöning :)

Om en vecka ska vi och röntga och ögonlysa Dolly. Vi har ju planer för henne så hoppas på toppenresultat.
Och om drygt en månad så kommer våra älskade uppfödare till oss och hälsar på en hel vecka. Dom ska visserligen bo i byske men de gör inget, vi kommer träffas en hel del iaf och sen även ställa tillsammans i Piteå under helgen :)
Till helgen som kommer ska jag nog mest troligt  till Boden och "tjata" mig till ett MH. Nä men har anmält mig till ett och inte kommoit med som jag hoppats på, sp en jag känner sa att de brukar bli mpnga bortfall, allstå många anmälda som inte kommer så har man bara stamtavkan med sig så brukar man få hoppa in på npns inte använd plats! Håll tummarna! :)



Idag när vi vaknade så hade Loke feber, stackars liten. För han blir verkligen liten när han är sjuk, han bara ligger och vill bli ompysslad, med all rätt. Bortsett från att jag vet att de är trist att ha feber så tycker jag de är rätt så mysigt att få "ta hand" om honom igen som om han vore lliten. Min lilla pojke.
Hur som, blev en hemma-dag. Vi får omvartannat turas om att sitta med Loke och ta han dom saker som behöver göras. Vi tvättar, har vart iväg och handlat inför grillning till middag, ska sen städa ur bilen och efter de så drar jag iväg med alla tjejjor och hundar till bruks. De blir kul!

Imorgon blir de såklart en hemma-dag igen för mig Loke fram tills att jag ska jobba eftermiddag då tar pappan i huset över efter sitt jobb!

Försökte mig på att ladda upp bilder, men funkar ju som vanligt inte!

RSS 2.0