Snart 3-årskalas

Ett tag sen sist, igen!

Vi har hunnit med hundutställning, som gick sådär.. 3:a med HP och en ganska bra kritik. Dolly skötte sig däremot inte så bra, lite smårädd för domaren och ville sen inte direkt springa vid mig? Men som Ullrika vår uppfödare sa, kan ha att göra med spökåldern lite också, dom mest naturliga sakerna kan bli väldigt konstiga i deras ögon då, och tvärt om.... Så bättre lycka nästa gång, lite mer träning så blir de säkert bra..


                                
Jag&Dolly i mitten                      Vilja&Ida följde med              Loke i Dollys bur



Sen har både jag och Loke hunnit en sävng var till tandläkaren. De var ju första riktiga undersökningen för Loke och han skötte sig exemplariskt! Gapade när han skulle och berättade att vi brukade bortsa tänderna morgon och kväll. Som ett bevis på hur duktig han varit fick han en grön tandborste av den snälla tandläkaren. Jag däremot, fick inget efter mitt besök!

I fredags var vi till vårdcentralen med Loke och vaccinerade honom mot svinisen. Jag vet inte, kändes bra då, men nu vette tusan. Han har blvit förkyld febrig och väldigt hostig, visst de får man ränka med men svimattacken han hade i fredagskväll var INTE okej...
De är många som vet att Loke har affektkramp, alltså han svimmar ibland när han börjar gråta, får kramper och är borta ett tag men piggnar till fortare om vi ger han konstgjord andning. Vi har gått igenom tester och utredningar och epilepsi blev uteslutet och då las diagnosen affektkramp, vilket enligt läkarna är helt ofarligt, de ska växa bort senast mellan 4-6 år.
Hur som helst, tillbaka till i fredags. Vi hann inte mer än komma fram till gällivare så svimmade pojken efter att ha snubblat. Happ, de vanliga då, hålla i honom så han inte gör illa sig vid kramporna och samtidigt ge konstgjord andning. Inget hjälpte! Fredrik som brukar behålla lugnet (jag har lite svårt för att inte börja gråta) blev upprymd och fick panik när vi blåst och blåst utan resultat så han tog Loke och sprang ut och "doppa" han i snön och fortsatte blåsa blåsa. Tillslut hämtade han andan och vi hörde han äntligen andas (under denna stund hann vi börja göra oss iordning för att slänga oss i bilen för att åka till akuten, eller kanske t.om. ringa och be ambulsanen möta oss halvvägs in) men kramporna varade ett tag till. De tog ytterligare några minuter innan vi fick kontakt med honom och några minuter till efter de innan vi fick "kontakt" med kroppen också och sen var han "lealös" säkert en halvtimme efteråt, kunde inte rör armar och ben själv, han var som helt borta i kroppen. De var riktigt otäck och jag han sitta och ladda och tänka att läkarna i sunderbyn hade sin sista stund kommen!

Just då, när allt hände tänkte vi väl inte att de direkt hade kunnat höra ihop med vaccinet. Vi var ju mer inne på de vanliga affektkrampen, dessutom eftersom att hans anfall har blivt allt oftare och längre senaste tiden. Just då tänkte vi iaf att de var tur att jag pratat med barnmorskan och att hon bokat in en läkartid åt Loke till på måndag ang just affektkrampen.
Så vi har iaf vart till läkarn och förklarat allt och vart remiterade till barn i sunderbyn, igen, och där lär vi väl få bråka oss fram för ett ultraljud på härta och kroppspulsåder!

Iaf, IDAG när Fredrik är hem på lunchen så läser han om de var nsd eller kuriren på intenet och får se att en liten pojke (osäker på ålder) svimmat av och blivit lealös på sitt dagis kort efter vaccineringen av svinisen (med kort menar jag typ samma dag). Detta känns nu inte bra, kan de ha varit en blandning av affektkrampen och biverkning av vaccinet?! Usch vill inte tänka tanken. Alltså, vaccinerar man inte sitt barn så känner man förmodligen sig dålig och tänker att om de händer något skulle jag aldrig förlåta mig själv, och om man vaccinerar så får man fundera om man verkligen gjort rätt val?!
Nu längtar vi iaf bara tills han är helt frisk och kry så vi kan fira hans treårsdag på lördag med ballonger, tårta, släkt, vänner, nära&kära och såklart en massa presenter:)


I Gällivare var de annars naturligtvis väldigt skönt, mysigt och avslappnat. Där gör man allt i sin egen takt. Vi såg film, bastade, åt god mat, var ute i SNÖN och härjade, jag testade ny-skotern:), vi var in till "stan" och handlade både nödvändigheter så som presenter till Loke och välkommen till världen-present till lilla Lava och onödigheter så som krams på dollarstore och en massa godis! Loke trivs verkligen hos farmor så de ska bli kul när han blir lite äldre och kan åka buss dit med kusin Felicia, för mamma och pappa har inte tid att åka dit varje helg:)

Imorgon är de onsdag, en onsdag som är väldigt uppskattad. Min pappa, hansmbo och min bröder kommer hem efter att ha vart i thailand och dom är efterlängtade så om inte Loke har feber så blir de att storma snövägen imorgon eftermiddag:) sen så ärde ju hundhuset, så de blir nog träning för mig och Dolly imorgonkväll.


På tal om träning.. Jag har anmält Dolly till en rallylydnadskurs som börjar i januari. Tror verkligen de är något för henne, agility som hon älskar blandat med vardagslydnad. Klockers för mig och Dolly! Häng på vetjja, alltid nån som blir sugen?!

På fredag är de Lokes födelsedag och nattjobb för mig:( MEN, på lördag när jag vaknar så är de bara att göra iordning för kalas! Min plan är att Loke och Fredrik ska ha fixat allt de praktiska så som aktivering av hunden och lunch så fixar jag fikat och städning! Så alla som vill och är sugna på fika, efter 14 är alla välkomna:)

Nu har jag inget mer på hjärtat så bjuder på bilder!

                     
En liten de av familjen!         Dolly är tookig i husse!         Vilja och Dolly!




/Jenny


Kommentarer
Postat av: Marie

Hujja vad obehagligt med Lokes kramper, hoppas det växer bort fort, fort så han slipper besvären och ni slipper se honom så där. :S



Kul med rallylydnad, undrar om det vore något för min slöa sega hund, haha. Kanske man skulle kunna jaga upp lite aktivitet i henne på gamla dar. ;D

2009-11-25 @ 07:27:11
URL: http://rudies.blogg.se/
Postat av: Wifie

Fy vad hemskt! Jag förstår att ni båda fick panik. Även fast ni är "vana" nu. Hoppas ni får bättre svar av läkarna! Det finns ingen medicin eller något som kan hjälpa? Det måste vara jobbigt att gå i ovisshet och inte riktigt ha kontroll över situationen när sånt där händer.. Huvva! Kram på er

2009-11-25 @ 10:11:08
URL: http://thewife.blogg.se/
Postat av: Erica

huja vad hemskt! Jag hade nog fårr panik. det är säkert ändå inget man riktigt vänjer sig vid. Jag hoppas det försvinner fort!



kul med bilder jenny!

2009-11-25 @ 13:38:21
URL: http://humilis.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja fast i Januari.. då har jag praktik. Är det på helgen eller? Har fått uppsydd en sele till Lycka nu iaf som jag borde få till helgen så nu ska vi köra igång med DW. :)

2009-11-25 @ 19:42:33
URL: http://rudies.blogg.se/
Postat av: Nath

Nova ska få vara på dagis tror jag, hon har knappt varit där sista veckorna, haha. Bra om hon får vara där!

Någon fler som är sugen? Jag är iaf på!

2009-11-25 @ 21:19:22
URL: http://rockstarmadre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0