Trots

De kan inte bara vara jag som mamma som ibland tänker, -gör jag rätt? -Är de här de bästa för mitt barn?

Loke som dom flesta vet har alltid varit väldigt lugn och trygg i sig själv. Vart lätt att ha att göra med. Ibland för lätt, om man får säga så.
Jag har alltid sagt att man får de barn man förtjänar. Man ska förtjäna att ha en bra relation med sitt barn. De är inte något som automatiskt bara finns där, inget man ska ta förgivet utan förtjäna de. Så ser jag på saken.

Men nu ett tag innan Loke fyllde 5, ungefär ½ år innan så började vi märka en större och större skillnad på Loke.
Han är blev mer och mer lättstött, mer och mer tjurig. Jag blev väldigt glad för att han äntligen började ta för sig mer.
De var inte bara jag som märkt de, även pedagogerna på dagis också. Dom tyckte -äntligen kan Loke säga ifrån. Han Har ju alltid enligt dom gjort som han velat, han har inte blivit överkörd, ingen har direkt fått "sätta sig" på honom. Bara de att han inte haft några större krav, han har som bara hängt på alla andra. Han är inte den som börjat ett gräl, sällan heller gett tillbaka utan ist blivit väldigt sårad om någon vart elak.

NU
är de andra bullar. Jag märker de mer än Fredrik även om han också stött på de ;) han påstår att de är för att jag är mindre konsekvent och de kan ligga något i de.  Dagis har även också märkt de. Han tar ton, visar vad han vill och blir ARG! Dom tycker de är bra. Såklart jag också och även Fredrik. Men min och Lokes relation märker jag är mer skör. Han är mer lättstött när de kommer till mig och honom, han gråter, skriker och kan säga dumma saker.
Ibland tänker jag, jag förtjänar nog de här och till en viss del är de rätt. Jag ÄR dålig på att vara konsekvent fullt ut. Då blir detta konsekvensen av de. Oftast är jag de men inte alltid och de är där de faller. Men, är resten av denna hemska period (om de nu är e period) trots? Kommer de gå över?

Kommer jag få sluta tjata, eller åtminstone tjata mindre och behöva ta strider och brottningsmatcher om att -nu måste vi klä oss och åka till dagis, -ät upp maten, -nej vi ska inte handla de, de och de.

Fredrik och Lokes relation går som på räls. Fredrik förklarar och Loke lyssnar. Fredrik har ett lugn som både jag och Loke smittas av. De är positivt! Självklart har far och son i huset också sina duster, men de går fort över.

Jag hoppas och tror att jag är världens bästa mamma för Loke. Jag resonerar bara så att jag måste välja mina strider, men har kommit fram till att man inte behöver vara mindre konsekvent för de. Ibland undrar jag om jag kan återspegla min stress i Lokes humör?! Ganska ofta stressad mamma och en 5-åring med världens trots är ingen bra kombo.
Mindre stress och mer konsekvens!

Om de är jobbigt och känslosamt med en trotsig 5-åring, hur ska de då blir en hormonstint tonåring sen?


Älskade trotsiga unge!

Inredning

De kliar i fingrarna att handla inredning. IKEAs hemsida är jag in på minst en gång om dagen. Har en lång lista på vad jag ska handla i Januari när vi ska dit.
- Hatt- och sko-hylla
- TVbänk
- Spotlights till hall, gästrum och Lokes rum
- Sängbord
- Sänglampor
- Kökslampa
- Toalettprylar
- Krukor
- Blommor
- Ljusstakar
- Nya handtag till alla garderober
- Tallrikar
- Bestick
- Glas

Listan tar egentligen inte slut. Men jag måste hejda mig?!

Jag har fått pippi på renar, vinter och norrländskt tema. I förrgår hittade jag en fin filt och kuddar till soffan i grått <3






Tror de kommer bli mysigt och passa i vår grå-svarta soffa!

2 st Fönsterlampor till vardagsrummet har jag också hunnit inhandla. Fina!



Bilden gör den orättvis. Bätter bild kommer när dom är på plats!


5 år

Hela helgen har bestått av kalasande. Loke har idag fyllt 5 år!!
Förstår ni? 5 år sedan jag låg och tröck ut världens bästa lilla Loke. En liten krabat som på en gång blev så högt älskad av alla. Fast de är väl inte så konstigt?!

Men något jag inte förtsår. Huuur mycket saker har han inte fått?! Alla är helt underbara som kommer med såna här fina saker till honom.

Av oss, mamma och pappa fick han kläder, morgonrock, verktygslåda, snöräv, te-fat, finger-skate-boards+ bana till, mössa. m.m. Han var gode nöjd över verktygen, helt riktiga, som han sa!

Imorgon är de ny vecka med nya tag. Loke ska på dagis efter en vecka hemma och sjuk och jag och Fredrik jobbar. Efter jobb och dagis så ska Loke till mormor hans och sova. Jag och världens mest händiga Fredrik ska ut till huset och fixa och dona. Eller Fredrik ska börja tapetsera och jag kommer nog mest hålla honom sällis. Jag kanske målar lite tak och slipar lite!

Nu ska vi släcka stearinljusen här hemma och krypa ner i sängen!

Renovering

Vi har ju som jag nämnt tidigare valt ut allt nytt till huset.
Alla rum ska få nya golv. De ska vara genomgående likadant i alla rum förutom i vårt sovrum där vi ska ha en mysig heltäckningsmatta. Är så grymt glad att de blivit "inne" igen, för hur mysigt och snyggt är de inte?
Sen blir de ju även en annorlunda matta i Lokes rum. Som Fredrik sa " en lite mer ruffig" matta som passar Lokes tapeter, bilder kommer på de sen!

Men alla andra rum som kök, hall, v-rum och gästrum får alltså samma "matta". Ja, vi har alltså valt matta. De finns mycket fina trägolv men de flesta är rejält dyra och tycker inte de känns aktuellt att lägga in ett dyrt trägolv som alla hundar kommer springa sönder! Så vi har hitta en matta som som föll oss i smaken. De blir mörk ek med inslag av metallic! Bild kommer sen!

Tapeter var svårt att välja. Hur mycket fint finns de inte?!
Jag hade bestämt mig för att jag tröttnat på fondvägg. Men när man väl står där på nordsjö så är de så svårt att låta bli.
Så Lokes rum kommer få nya. Han får lite crazy tapeter, lite vågat när han fortfarande törs. Orange föll oss i smaken nu!


Så en fondvägg med orangea hummrar och sen orange på resten av väggarna, den tapeten går dessutom i metallic ;)


Vårt rum var svårt. Hade en syn framför mig hur jag ville göra lantligt och romantiskt. Men när man väl står där och ska välja så är de verkligen inte jag. Jag fastnar för allt annat än langligt och romantiskt. Så de fick bli en rätt stel men snygg fondvägg med relativt ljusa toner. Sen ska vi ha vita möbler och svarta lampor!


Den gör sig inte rättvis här. Den är alltså inte blå utan mörkgrå, ljusgrå och vit!
Resterande väggarkommer vara ljusgråa!

Vardagsrummet kommer gå i grått de med, vi är som en grå familj! :)
Jag hade en känsla av att jag ville göra något "oss" över v-rummet. Något mot naturen/norrland. Haha nu låter jag djup, men så var de. Min tanke först var en trädtapet med  björkar bakom vår kamin och resterande väggar vita. Men Fredrik gillade inte idén så jag var tvungen tänka om. Han var med på att den väggen skulle vara fondvägg, så vi "lyfter" fram kaminen.
Hittade iaf en läcker tapet. De ser ut som att man lägger golv på väggen, trägolv i mörkgrått/svart.


Den är så mycket finare i verkligheten.
Resterande väggar kommer gå i grå/vitt. V-rummet ser jag framför mig kommer bli jättebra.
Särskillt med mina nya lampor i krom och sen älgkronan jag ska leta reda på och köpa och sen spraya VIT!!
Så klart kommer alla möbler gå i vitt föruom vår soffa! :)

Hall är målat som de är nu. Så vi tänker att vi fortsätter med de ett tag till, kanske tills vi tar tag i köket och renoverar de. Så till hall och gästrum köper vi en färg som går i sand/ljusgrått/vitt. De blir bra tillvidare!

I hallen blir de ju även klinkers lagt en bit in och även de ska gå i grått! Köket får stå orört, förutom golv (om nu inte Fredrik fortsätter tjura om nytt kakel) tills vi vet om vi ska slita ut allt och köpa nytt eller bara byta luckor och bänkskiva!

Längre än så här har vi inte kommit. Men snart, snart får ni bilder! :)






Förskola

När jag ringde till kommunen i början på oktober och frågade hur de ser ut på förskolan i Persön så fick vi till svar att de är lång väntetid dit. Men att vi kan ju ställa i kö, för man vet ju aldrig om någon flyttar.

Idag fick vi reda på att Loke fått plats på förskolan där från Januari. Var dock oklart vilket datum. De känns så skönt!
Vi har ju ställt in oss helt på att pendla till björx den lilla tiden som Loke har kvar av förskoletiden och vi såg de inte som ett problem men nu när vi vet att han fått plats där så känns de så bra. Han hinner komma in i gruppen och lära känna alla barn han ska börja skolan med. Som tur är så känner han en av pojkarna redan, Isak. Han är lika gammal som Loke, skiljer en månad på dom.

Åh så jag längtar till december nu och allt som kommer efter de <3

Göra bort

Nu har första riktiga snön landat och även hunnit regna bort. Jag är rent av utsagt tröttpå detta väder. Ge mig -20 och snö!

Helgen har bestått av jobb, mesta dels. Men i fredags han vi med att umgås familjen och goda vänner. Idolmys med godis, jul must i sällskap av Jocke, Lisa och Evelina + hundar. Alltid lika kul!
Kan knappt bärga mig till dom mysiga helgerna vi kommer spendera i huset med en massa goda vänner. Mat, bastu och bara umgås.

Loke var ju förkyld förra veckan och nu har han utvecklat öroninflamation. Mötte upp Fredrik och Loke på jouren igår efter jobbet, men ingen penecilin. Dom ger de bara om trumhinnan spricker. Så igår och idag har han blvit pepprad med nässpary och alvedon. Men han har vart bättre idag. Inga ledsamheter tydligen. De känns i mamma-hjärtat när man måste och jobba när pyret är sjuk. Men känns samtidigt skönt att "göra bort" allt innan jul och flytt!

Men familjen hade sysselsatt sig ändå. Loke var ju feberfri. Så dom hade klätt sig och åkt ut till huset och pysslat med hundgården. Fredrik är flitig, vad hade jag gjort utan honom?

På söndag fyller Loke år så då blir kalas här hemma lördag och söndag och på fredag ska vi och fira Axel. En riktg kalashelg!
Så på fredag blir de att handla inför allt kalasande. Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra för tårta?!

Till veckan tror jag vi ska börja med huset. Riva golv, spackla och måla tak. Känns spännande att se när tapeter och golv kommer också, hoppas de är lika fint som jag förväntar mig!

Imorgon om Loke är ferberfri så ska han få vara med mamma i glappet mellan att jag börjar jobba och tills Fredrik slutar. Ska hinna klämma in att åka till nyöppnade media markt innan jobbet också kanske jag kan få mig en telefon? Får se vad som hinns med.



Stolta

NU när jag verkar ha kommit igång med bloggandet igen så kan jag stolt berätta att vi blivit Hus ägare i fina Persön.
I slutet av oktober så skrev vi på köpeavtal och betalade handpenning.
De känns helt ofattbart att vi, jag och Fredrik äntligen kunnat köpa hus. Vi har ju velat de så länge men av olika anledningar inte kunnat. Men nu äntligen har vi kunnat förverkliga en av våra gemensamma drömmar.

9 December får vi nyckeln


Igår var vi och beställde tapeter, väggfärg och takfärg till alla rum. Vi valde golv till alla rum och kollade på klinkers till hallen.



Fredrik har fått ett stooort garage till bil, skoter och 4-hjuling.



En fin vedeldad bastu utanför dörren.



Äntligen kamin, men bortse från den hemska tapeten som ska BORT! :)

Äntligen en egen gård!


1 år

Nu är de lite mer än ett år sedan jag sist uppdaterade här. Har inte alls haft lust. Hoppas på andra bullar nu.

 

De har ju hänt endel sedan sist. Klara har kommit in riktigt fint i vår familj. Hon är en mjuk och lättlärd liten dam. Nu är hon närmare 1½ och till våren blir de att anmäla till en agilitykurs. Hon kommer älska de. Sedan står även röntgen på schemat!

 

Loke våran Loke, han växer som aldrig förr. Om en vecka blir han 5 år!!! Förtsår ni, 5 år?! Nästa höst börjar han i 6-års-gruppen på skolan. För mig helt ofattbart, min lilla bebis. Men pedagogerna på förskolan övertygar mig hela tiden om att allt kommer gå så jätte bra och att han inte kommer vara annat än redo för de då. De vet jag givetvis, min kloka lilla skrutt.

Loke 5 år då? -Ja, han är ca 110-112cm lång och väger runt 18 kg skulle jag tro. Var ju ett tag sedan sist vi var på BVC. Storlek på kläderna har han 116, men hoppar nog snart över till 122. Han växer som aldrig förr och ibland klagar han på växtvärk. Jag och Fredrik har alltid vart så stolta över att vi lyckats skapa ett lugnt, tryggt och väldigt snällt barn. Tills han fyllde fem(!?), han är trotsigare än någonsin, har humör, smäller i dörrar, höjjer rösten, behövs de, enligt honom så slänger han gärna iväg en knytnäve efter oss om något inte passar. Han har blivit känslig, lätt till gråt, mycket "tyck synd om mig", och vill alltid bara vara hemma och mysa, dagis hoppar han gärna över, tills han kommit dit. Då vill han INTE hem ;) Han älskar sin kompisa mer än någonsin och så fort jag har en ledig dag mitt i veckan så vill han hälsa på någon. Helst Emil eller Vilma. Farmor Yvonne är helt klart en av Lokes favoriter. Att åka upp till farmor i Gällivare och bara vara är något Loke hade gjort oftare. Annars har han till vår fasa upptäckt dataspel(?) något vi inte är så förtjusta i än. Men försöker att tänka att allt i lagom dos är nyttigt, man får se de som hjärngympa. Skotrar, lastbilar och traktorer är fortfarande något som han inte kan låta bli!

Sist jag skrev så jobbade Jag fortfarande som personlig assistent men sedan Februari i år så har jag jobbat på TeliaSonera, älskade Telia. Jag trivs verkligen och som de ser ut nu så har jag anställning till iaf mars. Har sökt en fast tjänst och håller tummarna att jag verkligen får den. Jag är lycklig, lever här och nu har en massa planer de närmsta året! :)

 

 


RSS 2.0