Vi tog oss ut idag!

Tycker personligen de är litet tjatigt att bara läsa om människor som saknar sin andra hälft/sambo/kärlek, ja allt vad de kallas. Men ni får faktiskt ursäkta mig nu.. För, usch, vad jag saknar Fredrik! Och inte bara jag utan Loke också. Jag tar detta som nyttigt, bra att vara ifrån och sakna varandra då och då men nu vart de lite för mycket med både göteborg och före de Pålkem.. Vi ska njuta när han kommer hem, låta han sova ut och sen bara vara.

På tal om att ha de ensamt och trist så hade vi faktiskt tur idag. Jonna och Ellen räddade oss från en tråk-dag och följde med på stan. Vi shoppade, lunchade och barnen fick leka, Loke och Ellen är så söta tillsammans! Som alltid när vi umgås med Jonna och Ellen hade vi de trevligt, surr surr och åter surr! Tack för idag!

När vi kom hem rastade vi Dolly och sen slappade vi i soffan jag och Loke tills Åsa och Joel kom och hämtade oss. Vi mat-dejtade på MAX, väldigt skönt att slippa tänka på att laga middag. Sen har Dolly prommenerats igen. Loke badats och lagts för kvällen och nu sitter jag här. Var Meningen att jag skulle se Let´s dance, jag började men kändes inge kul den här omgången, vet inte varför? Kanske bara trist att titta själv?!
Jag började iaf dona på här med fotbad och nagelvård, de är som en prefekt sak att pyssla med när man är så gott som själv:)

Imorgon är de lördag och jag jobbar natt, Loke ch Dolly sover hos pappa tills på söndag. Då är de inplanerat en lååångprommenad med Ida och vilja eftersom att dom lovat endast 5 minusgrader!! Sen på kvällen kommer ju pappan i huset hem!

BTW, Har funderat på en sak, de här med att hitta den perfekta hanne för Dolly och hennes eventuella parning är svårt. Eller kanske inte att hitta, men att ta kontakt tycker jag. Tycker de känns opersonligt och oseriöst att kontakta nån via mejl för att fråga vad dom har för kriterier på en tik som ska passa deras avelshanne?! Sen så känns de påträngande att ringa.

Jag vet ju vad jag vill ha, för hanne alltså och de blir ju att man letar på nätet, olika kennlars hemsidor, för där är de ju oftast lättast att hitta hundens hälsostatus osv. För de är de parallelt med mentaliteten som är viktigast för oss! Sen hur den ser ut kommer längre ner på vår lista över kriterier. Men bara för att man lättast letar och hittar hanne via nätet så är de kanske inte de bästa att kontakta dom via nätet. Detta blev tjatigt, jag ska funder kring detta och sen höra med Ulrika, våran uppfödare, vad hon tycker, tror jag.


På tiden!

Detta är inte en dag försent! Fast jag tänker faktiskt inte ursäkta mig, ni kan se de som att jag har haft annat för mig, inte haft tid eller inte prioriterat detta. Jag tänkre inte säga nu att jag ska bli bättre på att blogga men jag tänker heller inte säga att jag ska lägga ner utan bara skriva när jag känner för de helt enkelt! Vare sig de är 2 gr om dagen eller en gång i halvåret..

Vi har ju haft Jul som nästan precis alla andra, och som precis alla andra har den varit helt underbar.
Veckan innan jul var ju som vanligt stressig, egentligen inte av nån anledning eftersom att jag hade koll på alla julklappar osv, men ni vet, den vanliga julstressen! På söndagen innan ju firade vi jul med min mamma och familj eftersom att båda jag+min lilla familj skulle bort plus min syster, och som vanligt, good mat, massor av julklappar både till oss (saker hem typ sängkläder porslin, presentkort i olika format osv) och Loke(kläder leksaker leksaler lekasaker, sängkläder osv) En mysig eftermidage helt enkelt.
På måndagen åkte vi upp till gällivare, till Lokes farmor där vi stannade tills på juldagen då jag skulle jobba. En helskön vecka där vi bara slappade, åt, körde skoter och umgicks. Behöver jag säga att vi än en gång blev överrösda med Julklappar, sängkläder igen, soda stream, kläder både till mig och Loke, parfym, skoterskor, leksaker till förbannelse, men givetvis väldigt uppskattat, hjälm+googles till Loke. Fredrik hade ju fått en stooor verktygssats av sin mamma nån månad innnan som skulle täcka både julklapp och födelsedagspresent av olika anledningar men han fick då massor iaf:) Jag fick iaf till min förvåning en ny mobil av min käreste, en rosa Sony Ericsson W890i. Och jag blev glad!!

En riktigt bra jul, men skönt när den var över. trots de längtar jag redan till nästa!

Annars har vi (läs Fredrik) hunnit byta skoter IGEN, han var inte riktigt nöjd. Nu blev de en Polaris switchback 700, tror den passar honom bättre och sen gör de inge att den var snygg.
Så en liten tur har vi hunnit med här hemma nu när de kom lite snö, trodde vi ja.. de blev gröna ränder efter skotern på gräsmattorna ändå.

Loke har haft jullov i 2½ vecka och de har varit såå mysigt att ha honom hemma, jag har hunnit jobba nått pass och då har Loke och Fredrik fått vara hemma själva. Loke tyker nog de är kul, han är lite pappig nu, han är ju som roligare än mamma.
Men hursom, Loke verkar längta till dagis, han har pratat om de lite då och då så på måndag börjar allvaret. Loke på dagis och jag ska söka söka söka jobb jobb jobb......

Vad har vi mer hunnit med, en del lååånga promenader, leos lekland hela familjen plus bara jag, Loke Jonna och Ellen också. Tanken var nordpoolen i boden idag, men kändes inte aktuellt i denna kyla.

Dagen innan nyår firade vi en lite annorlunda jul med pappa min, vi fick en slant var allihopa också gick vi på stan tillsammans pappa, pia, Joel jens klara plus Loke och Fredrik. Hittade mig inte direkt nå så jag ska göra ett nytt försök imorgon. Sen gick vi iaf på kina och käkade, skönt med tanke på att man var less julmaten!

I måndags var vi till barn i sunderbyn och pratade om Lokes affektkramp, dom gjorde ett till ekg som såg fint ut och sen fick vi en remiss till en barnläkare som var med inriktad på hjärta osv som ska få göra ultraljud på hjärtat och kroppspulsådern för att se så de inte ligger en förträngning nånstans. Känns lite jobbigt men ändå skönt att få de gjort! Efter läkarn så åkte vi hem och pappa Fredrik packade in sig i bilen med jobbkläder och jobbverktyg och diverse material med en termos kaffe och ljudboken infiltratören. Vi kramade och pussade honom hejdå riktigt ordentligt och sen styrde han nosen mot göteborg. Han är där nu, hos sin kompis som köpt hus. Han håller på att kakla och klinkra endel åt honom och vi väntar hem honom nån gång under måndagen, hoppas jag iaf. För vi längtar efter Pappa Fredrik. en hel vecka, kommer inte ihåg sist vi var borta från varandra så länge!

I tisdag var de min och Fredriks 6-årsdag, synd att vi inte kunde "fira" den tillsammans. Men vi ska göra de när han kommer hem. Ut och käka tänkte vi, kanske på Gennys och sen kaske bio eller nått sånt, kanske bara åker he och håller om varandra i soffan till en bra film?? Tänk att vi hållt ihop i 6 år?! De är lång tid, verkligen, men på nått sätt så känns de som att de alltid vart vi!:) 
Tillbaka till tisdag, ist för romantik på schemat var de sen långt innan planerat fest med min brudar hos Åsa i bensbyn, bada bubbelpool, käka och dricka gott var de som stod på schemat. Vi var ett härligt gäng oh vi hade såå kul, kommer inte ihåg sist jag hade så roligt på en tjejjkväll. Tack än en gång Åsa!
Behöver nig inte säga att när vi kom oss ut på krogen, allstar, så vart de trist i vanlig ordning, alla splittrade osv. men men nästa gång så stannar vi nog i poolen:)

Igår var de häng här med mina tjejjor, våra kids och diverse hundar, middag och en massa surr som vanligt. Loke trivdes då han fick besök av "sin bebis" Melvin. Och idag har de inte varit många knop gjorda, kallt är de, men de är ju ingen nyhet för oss här uppe. Dolly väägrade gå ut, hon pinka, direkt efter de så tröck hon ut en korv och sen kutade hon in. Nåja bra för oss!

Dolly då? väntar fortfarande på de där löpet som aldrig verkar vilja komma. Annars så blir hon (pepper pepper) bara lugnare och lugnare för varje dag. Får hon bara vara nära så är hon så nöjd så.
Eftersom att Fredrik var borta i tisdags när jag gick ut så sov Loke hos platsmormor Åsa och Dolly sov hos min pappa och hans sambo, nu var de ett tag sedan hon var där och pappa och pia är ju van vid en damphund vid namn Dolly, men inte i tisdags, hon hade vart lugn som filmjölk trots Jenka som också var där, Jenka är en schäfertik som är lite älder än Dolly och dom brukar kunna dampa lös, men inte nu, hon var så lung och hade sovit bredvid Pia hela natten Nu börjar den riktiga staffen komma fram ur henne, den där mysgrisen som bara vill under skinnet på en:D
Träning har legat på is nu under jul dels ja pga. julen, sen kallt och sen har hundhuset julstängt. men de borde öppna till veckan så då kör vi igång igen.
Egentligen skulle ju jag börja rallylydnad med henne nu i januari men hörde av andra som gått kursen att den var sävlig(?) och trist! Så ska vänta agility ist!

Evelina, en tjej som också har staff ska nu här i slutet på januari försöka boka in en staffe/amstaff-träff på hundhuset och de ser jag framemot. Vi träffas väl och pratar, byter erfarenheter, tränar och avslutar med en promenad eller nått sånt. Återkommer med datum för alla som är intresserade:)


Nä nu ska jag nog krypa till kojs med Loke, drömma om min bättre hälft så jga är pigg imorgon när vi ska till stan med Jonna och Ellen:)

sorry inga bilder, våran vanliga dator är pajj och på lagning så ni får härja ut!

RSS 2.0