Julstämning

Vad tycker ni, finns de någon julstämning? Jag har då fått litegrann iaf, de är nog för att vi pyntat så fint, bakat lussekattar och ser på julkalendern.
Hade behövt ta mig till stan och påbörja julklappsköp, men de får nog bli till veckan.

I veckan har de inte vart nå jobb, så har ist sökt lite jobb. Får se vad de resulterar i. Hade verkligen vart skönt med en stadig inkomst, ett rullande SCHEMA osv. Men imorgon blir de nattjobb, så på morgonen går jag med Loke på dagis och går sedan hem och vilar nån timme, så man orkar köra sina 12 timmar på natten sen.
På lördag blir de nog lugna puckar, Fredrik ska på firmafesta med jobbet, men skulle nog behålla sig städad då vi har planer för söndag. Så jag och Loke kanske äter middag med Åsa och gänget eller något liknande. Vi hade väl tänkt vara ute och åka lite bobb på förmiddagen när jag vaknat kanske. Är nog uppskattat av Dolly, hon tycker verkligen om att springa i backen medans.
På söndag finns de en preliminär tanke på kåbdalis, Loke måste ju få testa sin sprillans nya slalomskidor. Blir nog Loke, Åsa, jag, Joel, Fredrik och Jens och om kanske nån fler vill följa. Fredrik skulle nog dessutom ta med sig skotern, får man kanske testa hur den går i snö :) Så de blir riktigt nice isf, men allt beror på väder och vind.

Annars så väntar vi för fullt på Dollys löp, vi vill ju att hon ska börja nu så vi får röntga och ögonlysa henne nån gång. Så vi kan börja planera en eventuell parning.

De känns som om vi har mycket gärn i elden, mycket som ligger och håller på att planeras, men ändå är ett tag kvar innan de kan bli av. 

-Vi försöker vrida och vända och spara ihop till en utlandsresa till våren/sommaren,vi behöver komma bort hela familjen tillsammans - Bröllopsplaner, iofs så kanske de sker i utlandet - Lite grejer kring Dolly för att kunna avgöra en eventuell parning, med en lämlpig hanne - Letar hus, men utan resultat - Jag söker jobb samtidigt som jag velar om KOMVUX på sidan om m.m.

Känner mig lite stressad inombords när jag tänker på vissa av dom här sakerna, plus att de är den vanliga jul-stressen nu också. Köpa köpa köpa, julklappar, och de är svåårt att komma på till vissa. Har sedan jag varit liten levt med konstant dåligt samvete kring sådan här högtider, så även fast jag är en jul-älskare så blir jag lite småstressad och går och grubblar hur jag ska kunna klona mig?! Men de är väl sånt som går över antar jag.

Sen de här med de vardagliga funderingarna på så som utbildning, hus, pengar, giftermål osv. De är väl sånt som hör till, som jag sagt förut. Våran tid kommer nog den med, de är väl de här som kallas hundår-i början av livet, innan man kommit igång med jobb osv. och dessutom skaffat barn tidigt.
Men jag är inte bitter, jag har ju min älskade lilla familj och dom gör ju mig lyckligare än både ett hus och pengar.
Sen så har jag ju lärt mig, efter allt jag och Fredrik gått igenom tillsammans, att man blir inte lyckligare med mera materiella saker, eller saker som syns, te.x. hus, gifta sig (nog för att jag som sagt längtar till tusen iaf:) osv, man måste vara trygga med varandra, må bra tillsammans, finnas för varandra och sen kommera allt annat. Och jag är så glad att vi kommit till den här punkten, vi har som lärt känna varandra på nytt igen.. Så som sagt vår tid kommer!


På tal om annat, jag vet att min mamma och pappa inte läser bloggen men ändå. Jag önskar mig presentkort på IKEA i julklapp. För jag har planer på att åka till ikea under jul/nyårs helgerna.
Hade behövt en hel del grejer..

- Nya/fler tallrikar, ett helt sett hade tänkt köpa..
- Mer Bestick
- Mer Glas
- Nya sängkläder
- Hall-lampa
- Soffkuddar

och MYCKET mer :)

Loke hade ju nyss kalas, förra helgen och han fick på tok för mcyket leksaker, både på gott och ont:)
Så i julklapp BER vi att de inte kommer lika mycket leksaker, han hinner inte med allt.
MEN, Loke är i behov av kläder har vi märkt de senaste veckorna. Inte så mycket av varje, men ått plagg här och där, han växer ju som bara den  så vi hade väl tänkt satsa på att köpa en del i julklapp och sen gå på mellandagsrean också.

- långkalsonger
- mjukisbyxor
- långärmade t-shirtar
- vanliga t-shirtar
- kallingar
- underställ

Sen tänkte jag köpa honom en slalomhjälm, han har ju användning av den på skotern också. Nya skid/skoterglasögon i hans strl. Lego är också nått han håller varmt om hjärtat så nån del ska vi väl kunna gräva upp.

Tror inte jag och Fredrik har tänkt köpa nå till varandra, men kommer inte kunna hålla mig. Min hjärtevän, klart han ska ha ett litet paket:)



Nu sover barnet mitt och Dolly ligger här i soffan och myser med mig. Fredrik är faktiskt på språng, hos John och Marie och kollar på deras byggnationer. Var på tiden att Fredrik tog sig ut efter jobbet, senste månaderna har han bara vart hemma och pysslat på, han och Loke har kommit varandra nära på eftermiddagarna nu eftersom att jag vart på språng med hunden så mycket  och de är ju bra, men han måste ju socialiseras lite också :)


Ne nu ska jag ladda upp med lussekatter och must :)


Loke har börjat ta sig ton....



pssst, bilder från kalasandet kommer :)

RSS 2.0