Måndag..

En skön dag skulle jag vilja säga. De ända jobbiga idag har varit att vi är utan vagn. Har sålt Lokes 4-hjuliga, som jag ABSOLUT INTE klarade av och har köpt oss en ny babytravel, en brun. Den kommer nog mest troligt imorgon.
Nåja, vi har sysselstatt oss ändå idag med handlig, ett besök med fika på salongen hos bonusmormor Åsa och ett besök av Pia.

När Fredrik kom hem blev de middag, kotletter, strips och pepparsås. Mums! Sen har vi hunnit med en prommenad, gick förbi mamma/mormor som hade köpt två t-shirtar och ett par gympadojjor, så himla snäll! Dolly var galen och busig utanför mamma, helt vild, men de är så de ska vara. Hon är så sjukt lätt att träna, hon förstår på en gång och sedan är de bara att finslipa en liten stund så sitter de oftast som smort sen.
Efter mamma fortsatte vi mot centrum, mötte upp emelie som skulle knalla till nathalie och gick med henne ner till kullarna där vi skildes åt och vi fortsatte kullarna runt och sedan hem. Loke var då fruktansvärt nöjd över sina nya dojjor, spatserade på och vara bara allmänt glad.

För en stund sedan somnade lilleman, Dolly sover som en stock på soffan och jag och Fredrik ska slänga på en film. Kan livet vara bättre?!

Imorgon ska de tydligen vara sol och då blir de en massa promenader skulle jag tro. Jag och Elin skulle nog styra upp nå och sedan ska ju jag och hämta vagnen om den hinner komma.

Sedan vill jag passa på att gratta Jonna och Jonas till bröllopet, Så himla roligt!
De är bara fler och fler nu som skaffar barn, förlovar sig och gifter sig och de är så roligt. Jag älskar ju allt sånt!
Vi hade ju bokat in vårat bröllop i juni men eftersom att Fredrik blev arbetslös ett tag så har vi tänkt att skjuta på de. Men när planerna väl kommer igång igen så kommer de gå fort, jag har ju min klänning klar, vi vet vad vi vill ha för ring till mig och att vi ska göra om Fredriks förlovningsring, vi har festlokal, mat osv. Så de är bara smådetaljer kvar. Men när ni minst anar de så dimper de ner ett kuvert i brevlådan!:)


Ne nu ska jag umgås med min man. Ha de!

Resume

En kort resume av vår vecka, min Lokes och Dollys.

I måndags var de ritkigt mys-väder så vi packade en matsäck och åkte upp på ormberget, jag, Loke, Dolly, Lisa, Emil, Ebba, Åsa och Joel. Grillade korv, solade, åkte lite slalom osv. Loke var nöjd mest hela tiden,  så lättsam unge att göra sådana saker med. Dolly var ivirg i början och ville busa med Ebba, men att släppa två hundra i en slalomback är ingen hit så hon fick snällt ligga kvar på sitt fårskinn och som den duktiga vovve hon är så fann hon sig i de och låg bara och sola resten av dagen vi var där.

Tisadagen bjöd på Leos lekland med Loke, Elin, Felicia, Fanny, Lisa, Emil och Joel. De var riktigt roligt, Loke blir ju som galen när man kommer dit, kul att se att de uppskattas. Vi åt lunch och hätjade på där i drygt två timmar.
Efter Leos blev de hem och hämta Dlly och en promeand med Loke i vagnen som sov, Dolly och Linnea och Hemi plus att vi mötte upp Emelie och Vilma.
På eftremiddagen så gick vi ner till pizzerian, Jag Loke, Emelie och Vilma, åt pizza och mös på innan vi fortsatte till pappa för att fira honom som fyllt år under påskhelgen. Gott fika och en del surr innan vi gick hem och fick främmande, av Elin.
Som vanligt blev de surr om allt mellan himmel och jord, vagnsaffär och godisätande.

I onsdags började min jobb vecka. Onsdag-söndag, natt. Loke har sovit hos mormor, som planerat eftersom att Fredrik är i fjälls. Men igår förmiddag fick lillprinsen komma hem och vara med mamma ett tag medans mormor åkte till tandläkaren, vi myste på och hade de skönt ända till Loke trillar och slår upp ett jack i ögonbrynet, så vara bara att åka ner till vårdcentralen och limma IGEN!! Men han  är tapper och modig våran stora kille, han sa inte mycket när han ramlade och inte heller när sköterska pillade i hans sår. Så nu går han med ett plåster snett över ögonbrynet, och lika söt förde.
På eftermiddagen blev de middag hos mamma/mormor innan jag kramade Loke hejdå och lämnade Dolly hos pappa och Pia.
De hade  då gått så bra för Loke hos mormor, han hade kört med henne och lekt och härjat, precis som de ska vara.
För Dolly och Pia hade de också gått bra, lite busryck inna som hon alltid har där annars hade hon gnagt ben och myst på.
Sen är de så roligt när man får höra att ens hund är klockren på promenader, lyssnar på inkallning, stanna och sitt hur bra som helst. De värmer i hjärtat när man vet att man lyckats. Hon blev då superglad när jag hämatde henne i natt, mötte upp dom på skolgården eftersom att dom varit på sista rundan och möttes av en galen hund, hopp, hopp, ylníngar, bullfnatt efter bullfnatt, tokan våran.

Idag blir de en promenad med donnan, hem och vila lite för att sedan åka ner till mamma och äta och hämta hem min älskade unge. Skönt att böra 22.00 ikväll, då hinner jag med lite kramar och mys med Loke innan han somnar och sen hinner jag träffa Fredrik när han kommer. Som jag längtat! men nu äntligen är de Fredag och han kommer hem. Synd bara att jag jobbar hela helgen, men vi hinner umgås ändå och sen så har vi bokat in måndagkväll med soff-mys, film, chips och dipp.

Kul att se hur Loke och dolly reagerar när pappa/husse kommer hem. Loke kommer nog ge bamse-kram och sen går niog munnen i ETT.. Dolly förvandlas nog hela hon till ett enda bullfnatt, om jag gissar rätt:)


Ne nu iordning, sen en rask promenad!



Mysisarna våra!!

Nu var de över...

Tråkigt nog.. Vi har haft de så himla bra.
Kom fram till Vidsel, mammas gubbes stuga vid 13 på fredag och sedan dess har vi haft STRÅLANDE SOL och HELT VINDSTILLA och några plus grader. Går inte att beskriva hur skönt de varit. Ätit gott, varit ute från morgon till kväll,  kört en massa skoter, solat och bara varit.

Bilderna får tala för sig själv.

På väg...



Och då passar man på att sova lite, Både Loke, mamma..


Och Dolly...


Sitter och kikar på husse som drar iväg på skoter


Söt-nosen..


Sissta raceet  innan läggdags..


Pappa och Loke nöter skoooter:)


Dolly får också åka med pappa, inte jätteuppskattat, men hon sitter kvar iaf:)


Mamma/mormor var styg i korken och körde fast där på kvällskvisten..


Hanna och Loke NÖJDA, men trötta efter en hel dag ute...


Våran goóunge myser och "lagar mat" i solen...


Soooolar...


Dolly myser också, efter att ha kutat i snön hela morgonen och för middagen..





Nöjd kille......
                       

Tok-mommo och Loke





Loke sov middag, väldigt gott och länge, nedbäddad i en pulka i en skön sovsäck....


Mums med tacos!!


Vårat lakrits-troll solar sig...


Fredrik lastar



Hmm konstigt att de aldrig finns en enda bild på mig?? Kanske för att jag alltid fotar :)
De var våran påsk i väldigt stora drag, de vi glömt fota är när vi åkte in till kåbdalis över dagen, dom mysiga kvällarna vid brasan osv.

Nu är de iaf skönt att vara hemma, de som är mindre roligt är att min kära sambo redan hunnit åka hemifrån IGEN, han kom hem med oss, handlade så jag och Loke ska klara oss till på fredag, lastade och packade om och fortsätter upp mot årrenjarka för att köra skoter i riktiga fjällen. Nåväl, att andas från varandra är nyttigt, även om de svider i själen...

Imorgon blir kanske sol och då ska vi vara uuuteeeeee.

Nu sovtajm och drömma om F:)


Glad påsk

Nu drar vi... Ha de bra, för de ska vi=)


Måndag 6/4

Helgen passerade smärtfritt trots att våran lilla prins befann sig 17 mil bort med morfar. Fredagen så "bara var" jag och Fredrik, käka kinamat, lastde Fredriks skoter, köpte myyyyckt godis på godishuset och hoppade i säng relativt tidigt för att vara en barnlös fredag.
Lördag gick jag och Fredrik om varandra, för tidigt på morgonen brännde Fredrik och Petter upp till kåbdalis för att köra skoter en sista gång där de finns mycket snö. Dom hade haft strålande sol och nån grad bara. Jag och Dolly, chillade på här hemma, sov tills vi vaknade, knallde förbi Emelie och sen hem igen. Hann inte vara hemma länge förrens vi åkte till Ida och Vilja och hälsade på, herregud så dom har roligt med varandra, bus, bus, bus, man blir helt slut av att se på dom. Jag längtar till Dolly blir sådär stor, klok och vis. Tror att Dolly kommer se ut ungefär som Vilja, dom är sjukt lik varandra när vilja var i Dolly ålder.
 När vi kom hem därifrån så slängde vi oss på sängen och vilade en stund så jag skulle orka med nattens jobb. Fredrik kom hem vid åtta med MAXmat som vi slängde i oss och sen blev de nattjobb för mig.
De rullade på och jag kom hem just efter sex.
Söndag så vaknade vi nån gång kring elva och drog igång en storstädning, skönt att göra bort de när Loke är borta så kan båda hjälpas åt. Sen "bara var" vi igen, ända tills Loke kom hem på kvällen, och ooooj så skönt de var att se honom.
 
Idag har de varit en mysig dag. Emil, Lisa och Ebba kom till oss på morgonen så de var full rulle. Dolly och Ebba busade och hade såå roligt, kul att de går så himla bra. Hoppas att de går lika bra när Dolly blir äldre, könsmogen och och mer skinn på näsan. Loke och Emil busade också, eller Loke var mer ute eftre att vara en liten barnvakt åt Emil, neej Emii, ajjabajja osv.
Vi käkade lunch, plättar som jag stekte och sen klädde vi på oss och gick en liten prommis, blev verkligen ingen lång, men jag kände att de hade blivit mycket för Dolly som redan busat med Ebba i nästan 2 timmar, non stop! plus att jag själv kände mig lite mossig, så de var skönt att gå hem.


Så här trött blir man av att busa med Ebba (ursäkta kvalitén på bilden)


När vi kom hem så fixades de lite här hemma, gick ut och hämtade björkris så vi kunde knåpa ihop vårat påskris med fjädrar, kycklingar och ägg och de blev så mysigt så. Loke var lycklig att få hjälpa mamma. Så nu har vi de påskmysigt här även fast vi inte ska tillbringa påskhelgen hemma.


Lycklig gosse..



Så nu är de kväll, Fredrik är och skruvar trasig skoter, Dolly har just blivit pigg efter att ha sovit eftre alla dagens bestyr så nu är hon nog busig. Loke sover och för en stund sedan så kom Lisa-fisa så nu ska jag vara social..

Ha de gott!


Nu var denna dag slut...

Imorse gick jag med Loke på dagis, han var verkligen inte lycklig över att få vara där idag, inte som alltid annars. Han var inte ledsen, men inte nöjd heller, ville följa med hem osv. Men jag förklarade att mamma kommer efter vilan och sen gick han och fröken Inger och leket så då gick de nog över, fick mig iaf en kram och en lååång puss innan jag gick. Mysunge!

Idag har vi/jag annars hunnit med att köpa ett nytt halsband till Dolly, ett gult rog´z, skitsnyggt, sen at en längre promenad med Lisa, Emil och Ebba, ätit Pizza och sen nu ikväll har jag och Dolly hunnit med en långpromenad med Linnea och Hemi inne i stan, runt hela isvägen, från norra-södra och sen genom hela stan. Skönt var de och Dolly skötte sig jättebra. De går framåt för Hemi också, han var duktig ikväll, men gäller bara för Linnea att vara tjurigare än honom så kommer de bli änu bättre:)
På hemvägen åkte jag förbi far min som satt och tittade på den här dokumentären om uppfödare och deras avel.
Fyy fan alltså, vissa människor är INTE kloka. De har gått väääldigt långt när riktigt hund-kunniga (allt från gentik-experter till veterinärer osv) människor sitter och säger att de i längden är blandraser som håller sig friskast?! Hmmf!

Jag vet att de finns en massa fina uppfödare som gör allt som står i deras makt för att kunna föda upp friska och sunda hundar, men som ändå snubblar och hamnar i trubbel och får de förstört för sig på grund utav de som är oseriösa (enligt mig) och endast tänker på dessa J*vla utställningar, deras resultat, sen att hunden mår skit, de har ingen som helst betydelse. Tänk att de i rasstandarden får stå att en hund ska se ut på ett visst sätt även fast den mår dåligt!!!! Ne nu ska jag sluta tjata om detta för annars kan jag få hålla på hela natten. Men min nästa hund får då lov att bli en sjuvägskorsning!!!

Imorgon blir de promenad igen. Hämta Loke på dagis och mysa med honom innan han åker bort hela helgen. Pusst! Äh jag får låv att klarar mig!!

Ne nu natti!


Ännu en dag..

Fylld med sol och ljuvlig känsla i kroppen (äntligen!!, hoppas den håller i sig)

Lämnde Loke-liten på dagis, gick hem, åt frukost och klädde på mig, gick och mötte upp först Emelie, sen Nathalie och Elin. Promenerade runt typ hela porsön och sen till björks igen. Elin ides inte följa, hon ville nog ha en hemmadag eftersom hon ska jobba torsdag fredag. Vi knalla till björx, gick och köpte fika och hämtade sen Vilma var meningen att vi skulle gå till mig eller Emelie och fika sen men eftersom att dom inte ides följa och hämta Loke så gav jag upp och gick hem jag med, jag och Loke fikade när vi kom hem och lika mysigt var ju de om inte mysigare!!:)

Eftermiddagen och kvällen har spenderats hemma för mig, Loke och Dolly och Fredrik har jobbat-extra.. Vi har pulat på med bus, disk och bolibompa. Sen efter Loke har somnat så har jag spenderat min tid framför den här dumburken och i telefonen med Lisa, min fisa:)

Imorgon blir de prom med hunden igen om de är sol, ska försöka få med mig någon. På kvällen blir de att umgås och promenera med Linnea och Hemi.
På fredag blir de lip för mig, Loke ska följa med Morfar och Pia och Joel upp till Jens och Joels morfar i Juoksengi över helgen, de ville låna honom och även fast jag tycker att de är ruskigt plågsamt att skicka iväg honom så länge så är de ju samtidigt roligt, roligt att alla tycker om honom så mycket och vill låna honom, roligt att han får en så pass bra relation med sin morfar, roligt att hon får komma iväg och göra nått annat med nån annan än mamma och pappa sin. För dom skulle fiska, åka till backen och se när Joel åker slalom, köra skoter och fyrhjuling m.m.
Ja så jag och Fredrik tänkte väl hitta på nå på fredagkväll, vet inte riktigt vad, Bio?, ut och käka?, hälsa på någon? ja vi kan ju göra vad som helst. Lördag-kväll ska jag jobba och söndag blir nog en slö-dag framtills att Loke kommer hem.

Nästa vecka är ju påskvecka, då ska de samlas påskris och pyntas med fjädrar kycklingar och ägg som jag och Loke köpt. På skärtorsdagen blir de mest troligt utgång och fredagen sticker vi nog till älvsbyn eller porsi, beror på vilka som skriker mest efter oss,  och firar resten av påsken med skoterkörande och annat myspys!

Ne nu ska jag krama om min man som just kom hem..

lite pics..:)


En vääldigt glad Dolly utanför affären..



Hon ylar och pratar tillbaka när man gör de till henne, sötgrisen:)


Vacker-tjejjen.
Jag har tre vackra små barn varav en är i himlen, men räknas ändå, först och främst Loke (såklart), sen kommer Dolly och Douglas på delad andra-plast. För han finns fortfarande med oss vareviga dag...


Han sover verkligen...


Liten Loke..

Ne nu slut!

RSS 2.0