Sommar!

Puh, inte blev de mycket till sommar i år inte. Men jag är faktiskt inte bitter av någon konstig anledning. Vi myser som på ändå. Har inga direkta krav på vår vardag nu och de är faktiskt skönt, vi gör de som faller oss in.

Man börjar dock märka på Loke nu att han vart ledig nästan en månad från dagis, lite halvt understimulerad, trots att man hittar på och göra saker han tycker om. Inte ens Leos tröttade ut honom! Men dagis är ju dagis, ingen förälder kan ge samma stimulans till sitt barn som då får på dagis. Han är även hunnit nänma att han längtar efter Kicki, Eva och Inger, hans fröknar!
Man märker för varje dag hur mycket han växer och utvecklas, han har så kloka funderingar och ibland undrar jag om han inte är äldre än vad han är?! :P För att inte nänma om trotsen, 3-års-trotsen, puhh, säger jag bara. men de är ju en utamning de också :)

Nu jobbar jag bara i natt och imorgon natt och är sen ledig torsdag-måndag, skönt. Då ska vi bara njuta av varandra, slappa och fortsätta göra saker som faller oss in. Kanske tar vi en tur ut med pappa och gänget med deras båt, sover över, badar och äter gott. Vi får se helt enkelt!

Dollys uppfödare var ju föresten här och hälsade på tidigare med barn och alla fyra hundar. De var verkligen roligt att få träffa dom igen och framförallt få lite mer av Dollys mamma, vi han ju inte se henne så mycket när vi hämtade Dolly för drygt 1½ år sedan. Men OJ så lika dom är både i utseende och sätt, lika mysiga och lugna!

Jag har ju tjatat och tjatat på Fredrik i drygt ett halvår, att jag vill han en till hund, jag har alltid velat ha två men när vi hade Douglas var de inte ett alternativ dels för att "han var som han var" och sen var han stor och tog nog med plats bara han. Så såg självklart min chans nu när vi skaffade Dolly, men alla som känner henne vet att hon vart en pain in the ass som valp och unghund, därmed Fredriks totalvägran av att skaffa en till. En hund är ju inget man bara skaffar bara så där utan måste ju vara enade om de, så jag har lugnt och sansat tagit till mig de och tänkt att jaja, nån gång när Loke blir äldre och vi bor i hus kanske jag kan skaffa mig min kennel.

Nu har ju Dolly lugnat ner sig och blivit lugn som en filbunke, hon har mognat något så fruktansvärt på bara nån enstaka månad, nästan tråkig har hon blivit och i och med detta har min underbara man äntligen sagt att jag får försöka hitta oss en till hund.
Han har sett på mig hur mycket de har tagit på mig de här med Dollys övergångskota, att mina planer för mig och henne kanske gått i stöpet förstår han och tycker sjävklart att de är trist han med. Men vi älskar Dolly över allt annat och kommer göra allt för att hon ska må bra trots detta. Men Som Fredrik sa, hon får bli min soffhund. Hon kommer sjävklart att få samma aktiviering som hon får idag men kommer inte börja tävla med henne och utställning ska hon bli skonad från på egen begäran. Så en till hund kommer bli kul, lite av en utmaning. Självklart kommer de bli tungt till en början, då valpstadiet inte är nått jag föredrar men men, jag vill forma min egen hund så bara bita ihop. Vi ska börja från dag ett med allt, precis som med Dolly, kommer dock vara lite bättre på att utställningsträna denna gång  ;)



Imorgon åker Fredrik till helsingborg, vi har köpt en bil som han åker ner och hämtar. Äntligen en dieselbil som går billigt igen. Är så grymt skönt att tanka en tank på en månad och ändå kunna köra dom mil vi kör :P
han kommer nog hem torsdagkväll så efter de blir de bara att ta hand om varandra. var egentligen tänkt att vi skulle hitta på nå, åka nånstans, typ lycksele djurpark, men de får bli på Fredriks sista semestervecka isf när jag är långledig igen.



Loke på tivoli



Dolly och mamsen



Dolly och mamma Jizza











RSS 2.0